Stanković: Stalno u gardu 1Foto: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković imaće večeras u Beogradu evropski debi protiv prvaka Gibraltara Evrope (21.00, RTS), u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Evropska premijera biće mu nažalost pred praznim tribinama „Rajka Mitića“ koji zbog pandemije kovida 19 mora ostati zaključan i za međunarodne utakmice.

– Uvek sam spreman za sutra. Imamo zasad četiri od četiri (pobede). Protiv Spartaka smo videli gde škripi. Sad krećemo u nešto za šta se živi. Ne potcenjujemo prvenstvo, ali mnogo je lepo i slatko kada se priča o evropskim utakmicama. Jedan ozbiljan cilj je pred nama. Siguran sam da smo spremni. Nema opuštanja. Neka pristup bude onakav kakav zahteva klub kao što je Zvezda i njeni navijači. Imam slatke muke, mada mi ne bi bio problem da moram ponovo da stavim dvojicu bonus igrača. Zvezda mnogo ulaže u omladinsku školu – rekao je Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Strateg prvaka Srbije kaže da još uvek ima stvari koje moraju da se isprave u igri crveno-belih, ali da je sada najbitnije da se ne potceni nijedan rival, pa čak ni onaj koji dolazi iz fudbalski anonimnog Gibraltara.

– Bilo je grešaka, sve se to popravlja radom i koncentracijom. Igračima je sve bilo jasno na terenu. U pitanju je gard. Moramo stalno da budemo u gardu. Ako spustimo ruke, možemo da odemo u nokdaun. Videli smo šta valja popraviti. Kroz takve utakmice se raste. Ne bi valjalo da je baš sve perfektno.

Šef struke Zvezde ne krije da iz objektivnih razloga nije imao priliku da se najbolje upozna sa taktikom današnjeg rivala.

– Gledali smo Evropu. Mada je tamo u martu sve stalo. Igrali su neke prijateljske utakmice. Nešto smo našli, nešto nismo. Spremni smo, od nas sve zavisi.

Na pitanje da li će i na prvom evropskom meču računati na Gejlora Kangu ili će vezista ipak biti na klupi odgovorio je:

– On je pismen i edukovan igrač. Tačno znam gde ga vidim i šta očekujem od njega. Posebno kada je reč o defanzivi. Za ofanzivu se ne brinem. Znate i sami.

Velika nedoumica bila je prethodnih dana i oko dolaska Federika Makede, za koga je čak u medijima bilo objavljeno da je pred potpisom.

– Moram da se koncentrišem na ono što imam. Ne pričamo sad o prelaznom roku, ne bih da trošim energiju na takve stvari. To je živa stvar. U jednom trenutku transfer može da bude baš blizu, a u drugom daleko – zaključio je Stanković.

Ben je i dalje prvi špic

Trener crveno-belih Dejan Stanković istakao je da još uvek računa i na zaboravljene Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, ali da je El Fardu Ben trenutno njegov prvi izbor za napadača.

– Boaći i Pavkov su naši igrači, računam na njih. Međutim, u ovom trenutku prednost imaju Ben i Tomane. Portugalac je stisnuo zube tokom susreta sa Spartakom, imao je hematom, ali je ušao i napravio razliku. I to u pravom trenutku, kada smo počeli da se povlačimo. Zasad je Ben prvi špic. Imao je baš punu utakmicu u petak. Dao je dva gola, promašio penal, napravio penal. Baš ga je bilo puno u igri – naglasio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari