Stanojević: I oni će napadati 1Foto: Srđan Stevanović /Starsport

Dvonedeljna takmičarska pauza u prvenstvu samo je odložila za prvu dekadu aprila konačan epilog borbe za prvo mesto na kraju regularnog dela Superlige, odnosno prednost domaćeg terena u poslednjem duelu večitih pretendenata na srpski fudbalski presto – Partizana i Crvene zvezde.

– Podigao je TSC formu tokom proleća. Ne igra Petar Škuletić, koji im mnogo znači, ali Stefan Vukić je u prošlom kolu dao dva gola Proleteru. Očekujem meč sa dosta šansi, jer rival često šutira i napada. Neće biti da samo mi dominiramo. Jesmo Partizan, igramo na našem stadionu, zna se šta nam je cilj, ali rival ima fudbalere kalibra za Partizan i Zvezdu, samo možda ne mora da ih prodaje večitima već u inostranstvo- o važnom meču rezonuje strateg crno-belih, koji ovog puta ne može da računa na vodećeg strelca ekipe Rikarda Gomeša (kartoni) a sudariće se sa ekipom čiji je trener Žarko Lazetić.

Ko o čemu, navijači dva najveća srpska kluba i mediji o trećem večitom derbiju, na startu plej-ofa, jer je opšte ubeđenje da će taj ishod odlučiti šampionsku trku.

– Vidite da nije odlučivao derbi, možda je Napredak. Imamo teške utakmice, još dosta toga da prođemo da bismo došli do derbija. Videli ste koliko je teško bilo u Surdulici – ne vidi šumu pre drveta Stanojević, čijem bi timu išao u prilog svaki kiks branioca titule.

– Prirodno je da pratimo šta radi večiti rival, ali je neumesno, možda i neprofesionalno da njih komentarišem. Teren na „Čairu“ je težak, nije ni naš idealan posle loših vremenskih uslova. A padaće kiša… Da mi idemo u Niš verovatno bih pričao kako je mnogo teško. Verujem da je i njima. Čekamo – kaže Stanojević.

Trener crno-belih besno je reagovao na kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije od 500.000 dinara za javno izrečenu konstataciju da Partizanu nije dosuđen čist penal u remiju sa Napretkom, čime su izgubljenja dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

– Nikada nisam video takvu kaznu za privatno lice u istoriji srpskog fudbala! Da li će toliko kazniti nekog drugog trenera iz naše lige?! Moramo da kažemo činjenice, a ja nikad neću ćutati, makar ne radio više u Srbiji. Ako samo osetim da je nešto namerno, da nije u skladu sa fer-plejom, nema te kazne koja će me sprečiti da govorim. Najveća mi je kazna što smo kao klub imali onakvo suđenje – rekao je Aleksandar Stanojević, uz čuđenje što je za postupak saznao iz medija.

Crveno-belima pobeda pod moranje

Crvenu zvezdu u Nišu čeka četvrtoplasirani na tabeli Radnički. Samo u šampionatu, od osamostaljivanja Srbije, sastali su se 30-ak puta, uz apsolutnu rezultatsku dominaciju crveno-belih, međutim četiri remija iz skorije prošlosti (od toga tri pred publikom na „Čairu“), ovosezonski domaćinski minimalac crveno-belih u SLS (1:0) i pobeda tek na penale u osmini finala Kupa i te kako opominju Dejana Stankovića i njegove pulene.

Pogotovo u situaciji kada mrežu verovatno neće čuvati Milan Borjan koji samo jednom ove sezone nije zauzeo svoje mesto na gol liniji, kada je zbog umora pošteđen meča sa ekipom Mladosti iz Lučana, dok sada iz istog razloga po svoj prilici neće biti u niškom protokolu. S obzirom na sve obaveze sa reprezentacijom Kanade tokom protekle dve nedelje, dug povratak u Beograd i sve promene vremenskih zona, realnije i logičnije da ga odmeni Zoran Popović. I tako preuzme veliku odgovornost u sudaru sa domaćinom, kom od početka prolećnog dela SLS najviše idu remiji, jer je na taj način završio četiri od sedam utakmica.

Aleksandar Dragović bio je deo odbrane selekcije Austrije u izgubljenom polufinalu baraža za Mundijal sa Velsom, dok je ofanzivni vezista El Fardu Ben nastupio u prijateljskom duelu njegovih Komorskih ostrva sa Egiptom, međutim, oni su se ranije i odmorniji vratili, pa bi trebalo da zauzmu svoje pozicije za vreme najvećeg iskušenja u finišu SLS. Kolo posle sa druge strane stajaće kragujevački Radnički, po svim parametrima ranjiviji tim od imenjaka, pa bi trijumf na jugu Srbije, Crvenu zvezdu sasvim približio prvom mestu pred doigravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari