Stanojević: Niko nije bolji od nas 1Aleksandar Stanojević foto: Srđan Stevanović /Starsport

Bez obzira što većinski deo javnosti „zna“ da Crvena zvezda neće dozvoliti sebi da od gotovog napravi veresiju, kao što je to bio slučaj 2017. godine, kada se u Humskoj poslednji put vijorio šampionski barjak, u Partizanu još žele da veruju da nerešen ishod nedavnog večitog derbija i zamrznutih minus dva boda ne znače kraj šampionske borbe, šest krugova pre završetka plej-ofa Superlige.

Da se već danas, pred svojim navijačima, mogu revanširati Čukaričkom za, možda, kobnu „nulu“ na Banovom brdu, odnosno (i) posle biti maksimalni. A, crveno-beli negde napraviti grešku u koracima, mada im se to vrlo retko dešavalo u poslednjje četiri sezone.

– Ja sam sportista, uvek gledam nas. Imamo sve utakmice teške, a naredne dve izuzetno teške. Fokusiram se na nas i naravno nadam se. Prirodno je i ljudski da uradite svoje i da se nadate. Videćemo, da ne prejudiciramo – kaže šef struke Aleksandar Stanojević, inače bez decidiranog odgovora na pitanje da li će klub pribeći staroj praksi premiranja rivala Zvezde u slučaju da je sapletu, jer misli da ne mora uvek baš on da „govori o 100 stvari“.

Temperamentni trener više puta je poslednjih meseci izrazio sumnju u zakulisne radnje na štetu kluba iz Humske, prvi put posle dosta vremena konkurentnog u borbi za titulu, ali nije hteo da komentariše teranje njegovog kolege Saše Ilića iz Čukaričkog.

– Neprofesionalno je da ja komentarišem njihove odluke. Mogu samo da komentarišem Sašu Ilića. Saša je svojim radom tamo, načinom na koji je došao do rezultata, pokazao celu suštinu njegovog boravka u Čukaričkom. Pokazao se, dokazao se, to njega treba da raduje.

Mesto Partizanove legende zauzeo je Milan Lešnjak i počeo svoj drugi mandat na Banovom brdu.

– Znam ga dugo, cenim, ozbiljan je i studiozan. Već je ranije pokazao pobedama i nad Zvezdom i Partizanom u kratkom periodu da ozbiljno radi. Sada nisu ništa skoro menjali, jer je teško u ovako kratkom vremenu menjati, pa zato očekujem Čukarički u sličnom sastavu. Da igramo za 15 ili 20 dana verovatno bih očekivao neke promene. Ovako…

Logično, Stanojeviću su bitnije njegove muke, a one kažu da je ovog puta zbog povrede u autu stalni levi bek Slobodan Urošević, na čijoj poziciji inače ima mali izbor zdravih igrača.

– Imamo nekih problema. Da ne oktrivamo sad baš sve karte. Imali smo utakmice sa jakom potrošnjom, dve smo odigrali… Ali, ako je tri dana malo, četiri je već OK vreme za oporavak, mada su utakmice pre i posle derbija teške, uvek bilo i biće. Ali ne vidim razlog da nam to bude problem ako znamo šta hoćemo. Biće i četiri ili pet promena u odnosu na derbi, biće osveženja.

Osvajač dve titule i jednog Kupa sa Partizanom poriče neki specijalan motiv protiv Čukaričkog, zato što je sudija pre par nedelja propustio da svira isključenje.

– Nemamo mi motiv što se tiče igrača Čukaričkog, oni su dali svoj maksimum… Želimo da idemo sa samopouzdanjem, iz razloga što smo pokazali da niko u ovoj ligi nije od nas bolji. I zato se osećamo komforno. Ovo sve što pričamo mora da ima neko utemeljenje. Kad smo se izmerili videli smo da niko nije bolji od nas. To znači i igračima, jer su videli da smo tu gde jesmo – tvrdi Stanojević.

Natho nije bio rešenje

Još za vreme 167. večitog derbija komentarisalo se zašto nije Bibras Natho dobio ulogu organizatora igre pre Miloša Jojića.

– Nekad imate taktičke stvari koje… To što Natho nije počeo utakmicu se pokazala kao dobra. Bili smo bolji, odigrali dobar derbi. Ne znači da je on sam razlog. Prvi derbi u sezoni je dao gol, isto smo odigrali dobru utakmicu, bili za nijansu bolji… Meni je najvažnije da sam ga i tih pet minuta video izuzetno motivisanog. I juče na treningu takođe. I u Surdulici je igrao povređen. Ne pamtim stranca da je igrao tako za tim, svakog trenutka je bio tu za ekipu, svaka mu čast, samo to mogu da kažem – deo je objašnjenja trenera Stanojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari