Vaterpolo reprezentacija Srbije juče je na bazenu na Banjici počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje u martu igra u Australiji. Prvi trening zakazan je bio za 18 časova, a pre toga će stručni štab objaviti spisak igrača koji će se pripremati u Beogradu, Barseloni, Atini i na Novom Zelandu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije juče je na bazenu na Banjici počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje u martu igra u Australiji. Prvi trening zakazan je bio za 18 časova, a pre toga će stručni štab objaviti spisak igrača koji će se pripremati u Beogradu, Barseloni, Atini i na Novom Zelandu. Na početku priprema neće biti Vladimira Vujasinovića, Vanje Udovičića i Aleksandra Ćirića koji imaju obaveze prema svojim klubovima u Italiji.
Aleksandar Šapić, Danilo Ikodinović, Dejan Savić, Živko Gocić i Branko Peković stižu iz Rusije, Slobodan Soro iz Španije, Denis Šefik i Slobodan Nikić iz Grčke, a na pripremama će sigurno biti i dvojica igrača Partizana, Filip Filipović i Andrija Prlainović, dok se Duško Pijetlović oporavlja od operacije slepog creva. Strateg naše selekcije Dejan Udovičić će na pripreme pozvati i nekoliko mladih igrača, na koje se računa u budućnosti, ali i na takmičenjima posle Svetskog prvenstva, u Svetskoj ligi, na Univerzijadi i šampionatima Evrope i sveta za mlade vaterpoliste.
Selekcija Srbije, inače branilac šampionskog trofeja, na Svetskom prvenstvu igra u grupi sa timovima Italije, Nemačke i Japana, a takmičenje počinje 20. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari