Startovao je 36. božićni uspon na Rtanj 1Foto : Glas Zaječara

Planinari iz svih krajeva Srbije, ali i iz Republike Srpske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske, okupili su se rano jutros u podnožiju Rtnja sa istim ciljem: da uživaju u lepotama ove mistične planine.

U podnožije mističnog Rtnja u ranim jutarnjim časovima počeli su da pristižu planinari iz svih krajeva Srbije, ali i iz zemalja regiona: Republike Srpske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske, prenosi Glas Zaječara

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“, koje je organizator ove tradicionalne planinarske akcije, preduzelo je sve potrebne mere kako bi učesnici na stazi bili bezbedni.

„Štab akcije započeo je sa radom juče, kada je izvršena kontrola staze i poslednje pripreme pred uspon.“ – izjavila je Milana Stanković, sekretarka OPSD „Dragan Radosavljević“.

Prema rečima Aleksandre Kostić, člana štaba do otvaranja akcije štabu je prijave za učešće predao, 670 planinara iz  68 društava.

Međutim, mnogi planinari pristigli su u podnožije Rtnja tek nakon otvaranja akcije, zbog lošeg stanja na putevima.

Prema poslednjim podacima koje smo dobili od štaba organizatora pre pola sata put najvišeg vrha Rtnja krenulo je 960 planinara, a svoje predstavnike na stazi ima ukupno 81 planinarsko društvo iz Srbije i regiona.

Među učesnicima je i troje planinara kojima je današnji uspon 15. jubilarni uspon, i njima će u štabu akcije biti uručena priznanja za izuzetne sportske rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari