Štepanek prvi pik za drugog trenera 1Foto: STARSPORT

Radek Štepanek mogao bi da bude novi trener Novaka Đokovića, nova je spekulacija koja se poziva na izvore iz sveta tenisa.

Najveći kvalitet češkog tenisera je „dugogodišnje prijateljstvo“ sa srpskim igračem. Istovremeno, tokom jučerašnjeg dana pojedini strani mediji tvrdili su da bi se u Đokovićevoj loži mogao naći i  Goran Ivanišević, čije je ime pominjano i pre nekoliko nedelje kada je donedavno najbolji teniser sveta raspustio ceo stručni štab.

Jedino što je za sada jasno jeste da će srpski igrač morati u svoj tim da dovede još nekog stručnjaka pored Andrea Agasija pošto Amerikanac ne može da prati Đokovića na svim turnirima.

– Andre Agasi će se potruditi da bude uz mene na velikim turnirima, ali ću morati da pronađem nekog da bude stalno uz mene – kazao je Đoković u čijoj loži nije bilo Agasija tokom druge nedelje  Rolan Garosa pošto je imao prethodno planirane obaveze. Takođe, ostalo je da lebdi otvoreno pitanje da li će saradnja između Đokovića i Agasija biti trajnija s obzirom na to da je američki trener u izjavama medijima insistirao da još uvek nisu napravili nikakav konačan dogovor, te da se još uvek upoznaju. Štepanek bi navodno pristao da radi kao „drugi“ trener uz Agasija.

Radek Štepanek, trenutno 128. igrač sveta, najveći uspeh u karijeri ostvario je 2006. godine kada je došao do osme pozicije na ATP listi.  Osvojio je ukupno 18 titula, među kojima nijedan grend slem u singlu dok je u dublu bio pobednik Australijan opena (2012)  i US opena (2013) u paru sa Paesom. Srpska publika zapamtila ga je po ispadu tokom mečeva Dejvis kupa 2014. kada je Janku Tipsareviću pokazao srednji prst.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari