Baš u vreme kada je Partizan sastavljao novu Upravu i imenovao novog predsednika, javnost je „namirisala“ promene i u Crvenoj zvezdi. Iako je na prvi pogled izgledalo da u klubu iz Ljutice Bogdana na kraju 2006. godine, za razliku od komšiija iz Humske, sve funkcioniše kako treba, ostavka do koje će po svoj prilici doći svedoči da ipak i nije sve tako sjajno i bajno u kući srpskog šampiona.

Baš u vreme kada je Partizan sastavljao novu Upravu i imenovao novog predsednika, javnost je „namirisala“ promene i u Crvenoj zvezdi. Iako je na prvi pogled izgledalo da u klubu iz Ljutice Bogdana na kraju 2006. godine, za razliku od komšiija iz Humske, sve funkcioniše kako treba, ostavka do koje će po svoj prilici doći svedoči da ipak i nije sve tako sjajno i bajno u kući srpskog šampiona. Pokazala se tačna ona narodna da gde ima dima ima i vatre… Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković, govoreći o planovima kluba u Novoj godini, „provukao“ je i mogućnost da će njegov prvi čovek, desna ruka kako su ga mediji često nazivali, generalni sekretar Nebojša Leković uskoro podneti ostavku.

Šampion počeo pripreme

Uz želje da na proleće nastave tamo gde su jesenas stali, fudbaleri Crvene zvezde počeli su u petak pripreme za drugi deo sezone. Prvom okupljanju u 2007. godini prisustvovali su svi prvotimci izuzimajući Ailtona, Kastilja i Tadeua koji su u Beograd doputovali u petak veče, dok će se Blagoj Georgijev ekipi pridružiti 8. januara. Strateg crveno-belih Dušan Bajević se na prozivci upoznao i sa dvojicom novajlija, defanzivcem Vladimirom Đorđevićem i ofanzivnim vezistom Igorom Burzanovićem, obojica će sledeće nedelje potpisati ugovore sa Crvenom zvezdom

– Radićemo paralelno na fizičkoj i tehničko – taktičkoj pripremi. Posle prvog dela sezone imamo obavezu da u nastavku ne popustimo i da budemo još bolji. Zato moramo da budemo ozbiljni i da pokažemo još veće htenje nego jesenas. Svi igrači su zdravi i verujem da će ova godina biti lepša i bolja od prethodne – rekao je trener šampiona Dušan Bajević i dodao:

– Doveli smo Burzanovića i Đorđevića, u opticaju je još jedno ime, ali vremena za transfere ima dovoljno. Pomenuta dvojica su veoma dobri igrači, izuzetno jaki, koji mogu dosta da nam pomognu. Očekujemo da u Zvezdi budu bolji nego što su bili do sada.

Crvena zvezda će u drugom delu sezone računati na Banovića, Ranđelovića, Radivojevića, Bajkovića, Pantića, Anđelkovića, Miladinovića, Bastu, Tutorića, Gaja, Joksimovića, Adamovića, Đorđevića, Kastilja, Milijaša, Milovanovića, Trajkovića, Trišovića, Perovića, Krivokapića, Georgijeva, Burzanovića, Tadeua, Đokića, Purovića, Ailtona, Raškovića, Lečića i Suzukija.

Fudbaleri šampiona će u Beogradu trenirati do 12. januara kada se sele u špansku Marbelju, gde će boraviti do 28. januara. Posle trodnevnog predaha u prestonici, ekipa će otići na drugu fazu priprema koja će se obaviti na Kipru.

– Činjenica je da mi je Leković u jednom neformalnom razgovoru najavio takvu mogućnost. Posredi su privatni problemi. Lekovićev i moj odnos je i dalje dobar i tu nije ništa sporno. On je dao veliki doprinos za finansijsku stabilizaciju kluba, svakako rezultati njegovog rada su transparentni. Ipak, ukoliko se definitivno odluči da ode iz Zvezde, ne preostaje mi ništa drugo nego da potražim adekvatnu zamenu. Sigurno je da će mnogo toga biti jasnije posle praznika – priča prvi čovek crveno-belih Dragan Stojković.
Pored evenutalne potrage za novim generalnim sekretarom, predsednika Zvezde ove zime očekuju i poslovi oko transfera igrača. Kako sam ističe, sa Burzanovićem i Đorđevićem nije zaključen spisak želja. Iako se činilo da su se izgledi za dovođenje Ognjena Kormana znatno umanjili, reprezentativni vezista je i dalje zimski pik srpskog šampiona.
– Od naša prva dva zimska pojačanja očekujem da pokažu da nismo pogrešili što smo ih angažovali. To što će potpisati ugovor sa Zvezdom ne garantuje im mesto u timu. Za poziciju u ekipi moraju sami da se izbore, trudom i dobrim igrama. Prelazni rok tek treba da počne i sigurno je da smo zaintersovani za još nekoliko igrača. Priča oko Ognjena Koromana se još nije završila. Postoji obostrana želja da dođe do pozajmice, Koromana bismo da zadržimo do 31. avgusta, taman bi nam pomogao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pita se Portsmut, ali i RUSKITEREK, kojem su Englezi letos isplatili pozajmicu. Potrebno je nekoliko kockica da se poklopi. Sitnice su u pitanju, međutim videćemo šta će od svega na kraju biti. Takođe, sviđa nam se i Miloš Bajalica. Odličan je igrač, ali još nismo imali oficijalne razgovore sa OFK Beogradom. Ima vremena da procenimo da li da se upuštamo u taj transfer ili ne – napominje Stojković.
Izvesno je, međutim, da odlazaka prvotimaca neće biti. Igračima sa manjom minutažom u slučaju dobrih ponuda, obećava Stojković, klub će dati odrešene ruke. Mada, to nije bio slučaj sa Milanom Purovićem, na čiju adresu je krajem minule godine stigla primamljiva ponuda španske Selte. Uprkos tome što je jesenas on više grejao klupu šampiona, nego igrao, klub mu je pokazao crveno svetlo. Ovakvu odluku Uprave crveno-belih je i sam Purović doveo u pitanje.
– Par klubova je pokazalo interesovanje za Milana Purovića. Međutim, mi nismo želeli da ga se tek tako odreknemo. Ipak, isto tako ne želimo nekoga da zadržavamo na silu, tako da ne mogu da garantujem da neće otići. Ove zime će nas možda napustiti i Krivokapić, dobio je ponudu iz Južne Koreje, trebalo bi da za par dana ode tamo na probu – objašnjava Stojković.
Dva igrača gore-dole, sve u svemu većih tumbanja neće biti. Predsednik Crvene zvezde je zadovoljan postojećim igračkim kadrom, za koji smatra da je kvalitetan i sposoban da se uspešno izbori sa svim prolećnim zadacima.
– Imamo tim koji sigurno može da održi i poveća trenutnu bodovnu prednost. Na svim pozicijama imamo kvalitetne igrače. Stoga nema potrebe za prevelikim tumbanjem. Orni i puni ambicija dočekaćemo drugi deo šampionata – zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari