Stojković: Učinićemo sve da krenemo sa pobedom 1Foto: STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske da će njegov tim učiniti sve da startuje sa pobedom, ali da to neće biti lako. 

„Ovo je prva utakmica i veoma je teška i značajna zato. Ne postoji garancija da će te pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Veoma je važno sa kakvom igrom odigrate tu utakmicu i kakvu performansu pokažete. Možete biti bolji od protivnika a ne pobediti, a može biti i obrnuto“, rekao je Stojković, na koferenciji za novinare.

„Naravno da su naše misli usmerene da odigramo dobro, da dominiramo i da pobedimo zato se i sprememao. Ako me pitate da li sam sa bodom zadovoljan nisam, ali opet kažem učinićemo sve da startujemo sa pobedom i ako neće biti lako, ali mi dubuko verujemo da možemo“, dodao je on.

Repreznetacija Srbije sutra na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuje selekciju Republike Irske, u prvom meču Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Na pitanje kako komentariše probleme u vezi sastava Irske, selektor Srbije je rekao da na to ne obraća pažnju.

„Pa iskren da budem ne obraćam pažnju na Irsku i njihov sastav. Ono gde sam fokusiran su moj tim i moji igrači. A da li znam, znam dovoljno ono što bi trener trebalo da zna, što je aposlutno dovoljno za mene da prenesem u taktičkom smilsu mojim igračima. Daleko od toga ko će biti njihov golman, mnogo respektujem njihov tim“, rekao je Stojković.

Na konstataciju novinara da selekcija Srbije nije pobedila poslednjih 11 godina na početku kvalifikacija, Stojković je rekao da tradicije i postoje da bi se „rušile“.

„Za taj podatak nisam znao. A što se tiče tradicije, učinićemo sve da tradiciju srušimo. Zato i postoje tradicije da ih okrenete u vašu korist“, dodao je on.

Stojković nije hteo da kaže, da li će u meču sa Irskom igrati sa dva ili tri napdača, a dodao je i da zna sastav za taj meč.

„Mislim da svi napadači koji imaju ofanizvne karakteristike, su napadači tako da ne smemo da limitiramo naš tim sa dva ili tri napadača. Naravno da Srbija može da igra i sa dva i sa tri napadača, ali to ćemo videti sutra kada sastav izađe. Da imam u glavi tim, imam ga, neću čekati zadnji momenat. Nisam imao nikakavih problema sa izborom igrača, ni po pitanju cele grupe, ni ko će startovati u meču. Nemam nikakvu dilemu imam jasnu sliku u glavi i to je to“, rekao je Stojković.

Na pitanje novinara da li će eventualna pobeda na Irskom biti stimulacija za sledeći meč sa Portugalom, Stojković je rekao da nema razlike u utakmicama koje slede.

„Mislim da ne postoji razlika u utakmicama koje slede u našoj grupi. Svaka od njih će tražiti makisimum vaših mogućnosti, sposobnosti i kvaliteta. Ne možete da birate program kada će te igrati to je urađeno. Sudbina je htela da moja prva utakmica bude protiv Irske u Beogradu, ja tu ne mogu ništa da promenim, svaka sledeća je najvažnija utakmica“, dodao je on.

Meč između Srbije i Republike Irske igra se sutra od 20:45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari