Stolica demantuje "teranje" Ilieva, ponosan na svoj lik na fasadama 1foto: Starsport.rs ©

Trener Partizana odgovarao na škakljiva novinarska pitanja.

Tokom današnjeg druženja sa „sedmom silom“, Ilija Stolica je silom prilika pričao o svemu više nego o meču četvrtog kola Superlige Srbije sa Novim Pazarom (29. jul, 18.55). Najpre o navodima da je od uprave kluba tražio da smeni sportskog direktora Ivicu Ilieva, zbog slabo odrađenog letnjeg prelaznog roka (i dalje je u toku), još pre remija sa TSC-om u prošlom kolu i potonje ostavke svog prvonadređenog.

„Neozbiljno bi bilo da bilo koga drugog komentarišem. Nikakvih sukoba, a naročito ličnih nije bilo. Jasno je sve iz saopštenja direktora, to su lične stvari i ja nemam pravo da ih komentarišem. Jednostavno su okolnosti takve i primorani smo da se od toga oporavljamo u hodu. Nije lak trenutak. Gubitak sportskog direktora nije jednostavna stvar, ali moram da poštujem lični stav i privatnost odluke. Priče o sukobu su spekulacije i neistine na svim nivoima.

Partizan, kao ozbiljan klub, i ja ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama koje su se pojavile u medijima i vezane su za odlazak direktora Ilieva. To su stvari koje su se desile i nisu jednostavne za sve nas u klubu. Ovde je svako od partizanovaca dobrodošao i to važi za svakoga ko je ostavio dubok trag. Sve druge stvari su okrenule priču u negativnom smeru. Važno je da izađemo iz svega ovoga još jači i čvršći, i uvereniji da moramo, kao ozbiljan klub i neko ko ume da se nosi sa pritiscima i teškim trenucima kojih nije malo, da nađemo rešenje. Ono je za mene uvek i samo na jednom mestu – na terenu“, objasnio je šef stručnog štaba crno-belih.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da ga je predsenik Milorad Vučelić lično spasao otkaza, jer ga većina rukovodstva smatra najvećim krivcem za zaostatak od četiri boda za večitim rivalom Crvenom zvezdom.

„Ne znam ko je krenuo da me smenjuje. Masovno, sa 1.000 strana dobijam podršku. Čak sam doživeo i neke stvari koje su retkost za trenere, a to su crteži po fasadama zgrada. Nije prijatno imati dva remija, moja osećanja kao partizanovca sa te strane nisu kako treba, ali sam svestan težine i veličine ovog posla. U Srbiji su stvari postavljene tako da se traži instant rešenje, stvari idu preko reda i što je pre moguće. Verujem samo u rad, kontinuitet i znanje. Ovde smo došli da stvari pokrenemo u pozitivnom pravcu, mnogo se promena desilo i siguran sam da pravi partizanovci to znaju i osećaju. A oni koji nisu pravi, i za njih sam siguran da imaju razloga zašto neke stvari plasiraju, rade, spekulišu i iznose neistine“.

Stolica je u novu sezonu ušao bez mnogo igrača iz ere njegovog prethodnika Aleksandra Stanojevića i taj egzodus prvotimaca još traje.

„Došao sma ovde sa idejom da menjam stvari, da započnemo novu fazu u klubu, a ona nije nimalo jednostavna. Kao što ste upoznati, iz kluba je u ovom trenutku otišao Sale Zdjelar, kapiten, momak za primer, igrač fantastičan u svim aspektima. Toliko toga je dao Partizanu da je šteta ne posvetiti celu konferenciju njemu. S druge strane, Holender je jako blizu, prema mojim informacijama, odlasku. Nije pokazao pun potencijal, ali je reprezentativac i neko ko je sa punim pravom na fudbalskoj mapi tu gde jeste. Zahvaljujem se obojici i žao mi je što se njih dotičemo samo na jednoj konferenciji pred utakmicu. Treba da se uzme u obzir i da su njih dvojica deo niza odlazaka u ovom prelaznom roku, mislim da nas je napustilo 13 ili 14 igrača.

Ogromne su promene, ogroman je zaokret i stvarno verujem da će svi dobronamerni razumeti da je potrebno vreme da se novi trener, nova ideja, novi stručni štab, potpuno nova ekipa usklade i krenu u željenom pravcu. Mnogo razloga koji postoje da se desi ovakva stvar, a sa druge strane mislim da posle svake utakmice i treninga može da bude bolje. Svakim minutom mi dobijamo vreme za upoznavanje i uigravanje, idemo u pravcu u kom treba da idemo. Prelazni rok nije završen, pričao sam sa direktorom Vazurom na tu temu. Imamo targete, koje smo postavili na početku prelaznog roka i osnovna ideja je da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača i decu iz naše škole. Jasno je na kojim pozicijama nam fale igrači i trudićemo se da taj posao podelimo između sebe i da završimo na pravi način prelazni rok i to što je pre moguće“.

Njegova vizija budućnosti kaže da se „parni valjak“ može vratiti na pravi kolosek, iako je već dva puta odigrao nerešeno u tekućoj SLS, a u prethodnih pet je gledao u leđa crveno-belima.

„Kad imam osećaj da sam na putu ispravnosti i na putu istine, i sa jasnim ciljem, a naročito na čelu veličine kakva je Partizan za mene ne postoje kompromisi i prepreke. To mi daje ogromnu želju i satisfakciju da iznesemo stvari na pravi put. Ko god se meni bude našao na tom putu, dokle god budem mogao da se nosim sa tim stvarima kao sada, prepreke neće postojati. Postojaće male prepone. Krajnji cilj se zna – da uradimo stvari za dobrobit Partizana, dugoročno“, podvukao je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari