Stolica: Video sam snimke, obavešten da VAR nije radio, ali jeste kod našeg drugog penala 1

Partizan je jedva izborio remi u Nišu, golom Rikarda Gomeša sa kreča u 96. minutu. Radnički je do 70. minuta vodio 3:1, ali su crno-beli na kraju došli do boda golovima Uroševića i pomenutog centarfora.

Trener Ilija Stolica iz svoje perspektive analizirao je razvoj situaicje u Nišu, delujući pomalo neobjektivan i sklon određenim teorijama koje nisu u skladu sa razvojem situacije na Čairu.

Partizan  nije imao rešenja za Mitrovića i Jovanovića, primio je uvodni gol nakon kiksa kompletne odbrane, međutim treneru Stolici ti segmenti nisu bili u fokusu analize meča u Nišu.

„Za Partizan nema osvajanja boda. Tačno je da je gol koji pravi utisak pao u poslednjim trenucima. Nedostajalo je vremena da se stvari pozitivnije okrenu, ali se ne zadovoljavam nerešenim ishodom, s obzirom na kvalitet rivala i rezultat koji je prethodio. Mi moramo da ovo gledamo na pozitivan način, ali moramo da pogledamo i neke snimke. Moramo da budemo više zaštićeni od ovoga“, nije bio konkretan Stolica u prvi mah, ali je potom objasnio našta je mislio.

„Video sam snimke, obavešten sam i tokom utakmice sa VAR ne radi, to mora da se izbegne. Zato smo napravili neke druge stvari. Nadležni organi bi trebalo da se bave ovom temom, a videćemo hoće li se baviti“, izneo je tvrdnje trener Partizana koje nisu u dosluhu sa viđenim tokom utakimice, s obzirom na to da su putem VAR-a analizirani diskutabilni ofsajdi, oba dosuđena penala crno-belih, kao i stajanje fudbalera Radničkog prilikom akcije posle koje su poveli sa 2:1 na meču.

Na konstataciju Tomislava Sivića, trenera Radničkog, da su Partizanovi defanzivci, Aleksandar Filipović i Igor Vujačić zaslužili crvene kartone, a da drugi penal, prema njegovoj oceni, nije postojao, Ilija Stolica je reagovao staloženo, ali direktno.

„Verujem da bi vama bilo interesantno da se ova tema nastavi. Utisci su jedno, snimci nešto drugo. U nekolkko situacijama nam penali nisu svirani. Naš penal u nadoknadi je bio čist, nikakvog padanja u bazen nije bilo. Igrači Radničkog ni kod jednog kaznenog udarca nisu dobili žute kartone. Nikome nije lako kad je suđenje loše. Ovde nema žrtvi u tom smislu. Stvari su nam svima jasne, bez obzira kako ih analizirali. Ponavljam, VAR nije radio tokom utakmice, ali jeste kad je proveravao drugi penal. Sigurno mi nismo krivi za to, sigurno nam ne ide u korist.“

Ni kvalitet igrališta nije bio po meri crno-belih.

„Visoka trava ne doprinosi kvalitetu fudbala. Deluje da je meč bio atraktivan, zbog po tri gola na obe strane, ali onemogućena je prava fudbalska predstava.“

Uprkos svim opravdanjima, Partizan je već u drugom kolu kiksirao.

„Rezultat nas ne zadovoljava. Iznositi utiske je izuzetno teško, dobre stvari za nas počele da dešavaju od trenutka kad smo napravili izmene i dobili smo agresiju. Nedostajalo je vremena da preokrenemo stvari do kraja. Jasan nam je bio napadački potencijal Radničkog. Ove druge stvari ne bi trebalo da komentarišem. Utakmica sa 12 ili 13 žutih kartona nije nešto što se očekivalo, video san našu i utakmicu Radničkog u prvom kolu, ništa nije pokazavalo ovakve znake nervozae. Ne volim to da vidim, a moramo tome da budemo svedoci.“

Jedan od ključnih detalja meča desio se početkom drugog poluvremena kad je Stolica iz igre povukeo Aleksandra Filipovića, a na mesto desnog beka promovisao levonogog, Zlatana Šehovića. Baš preko te strane Radnički je postigao dva gola.

„Pokušali smo da uvedemo irgača koj se bolje snalazi u defanzivnim zadavima. Stavljali smo ga na tu poziciju i u mladoj reprezentaciji, ono što smo nameravali nije se desilo do kraja, hteli smo da njegovu defanzivu stavimo u prvi plan, jer smo imali probleme po bokovima, a baš tu Radnički poseduje kvalitene fudbalere. Posle tih desetak minuta u drugom delu bilo je sve kako bi trebalo, ali smo, nažalost, u tom peirodu surovo kažnjeni za to što se potkralo.“

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari