Stop za Blažića je pola posla 1Foto: Partizan NIS Dragana Stjepanovic

Košarkašima Partizana posle poraza u Krasnodaru sledi još jedan derbi u ABA ligi, ponovo u gostima.

Protivnik je zahuktala Cedevita Olimpija, koja je u pobedničkoj seriji, za samo nekoliko dana pobedili su dva puta Budućnost i Burg, igraju brzo i efikasno uz veliki broj poena, a Jaka Blažić je, čini se, u životnoj formi.

Bio je MVP poslednjeg kola Evrokupa, dao je Burgu 30 poena, šutirajući tri od pet za dva poena, a za tri najbolje u karijeri (5-8) uz devet penala iz 10 pokušaja.

I još 10 skokova i četiri asistencije, sa ukupnim indeksom od 41, što je najviše do sad u Top 16 fazi.

Ljubljančani daju više od 90 poena u regionalnom takmičenju, i napadački su u svim kategorijama bolji od crno-belih, Partizan je do sad bio uspešniji samo u skokovima, ukradenim loptama i blokadama, a sudeći po viđenom, Cedevita igra baš kako crno-belima ne odgovara.

Probijaju prvu liniju, lopta ide brzo i otvaraju se slobodni šutevi. Moraće Partizan da u tom segment bude mnogo bolji nego do sada, i još jednom pred sebe postavi zadatak da probije magičnu granicu od 80 poena, koliko će po svemu sudeći biti neophodno da bi se stiglo do pobede.

Što istovremeno znači da ne sme biti napadački praznih minuta kao u Rusiji i na nekoliko poslednjih utakmica.

Poraz bi Partizanu definitivno izbrisao i tračak nade za plasman u plej-of, mada ni pobeda ne bi šanse bog zna kako povećala, ali bi bila značajna za samopouzdanje pred presudni meč u Evrokupu sa Lokomotivom u Beogradu.

U prvom ovosezonskom duelu, Partizan je u Beogradu savladao tim iz Ljubljane sa 86:77. Trener crno-belih Saša Filipovski je pred utakmicu naglasio visok nivo forme protivnika.

„U odličnom su šuterskom ritmu, dva puta su dobili Budućnost, pobedili su Burg, radi seo dobro treniranoj ekipi, sa odličnom organizacijom igre, gde igrači poštuju sistem i dobro sarađuju u odbrani i napadu. Oni, po mom mišljenju, trenutno igraju najbolju košarku u ligi. Mi ćemo na ovoj utakmici dati sve od sebe. U Ljubljani, Partizanu nikada nije bilo lako za igru. Želimo da odigramo dobru, jaku utakmicu. Nadam se da ćemo biti zdravi jer je stanje Tomasa koji nije igrao na prošlom meču još uvek nepoznato. Nadam se da će moći da igra. Svakako, mi ćemo dati sve od sebe“, rekao je Filipovski.

Centar Partizana Nikola Janković takođe ističe uspon forme protivnika.

„Verujem da će učiniti sve kako bi nam vratili za poraz koji su doživeli u Beogradu. Sa druge strane, mi imamo obavezu da u svakoj utakmici budemo na svom maksimumu, da budemo borbeni i koncentrisani. Sigurno bi nam pobeda u Ljubljani puno značila, kako rezultatski tako i psihološki“, istakao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari