"Stotka" Zvezde za novu evroligašku pobedu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Efes 100:81 u jedanaestom kolu Evrolige i tako zabeležili drugu uzastopnu evropsku pobedu, pa će rasterećeni putovati u Valensiju na naredni duel u najkvalitetnijem klupskom evropskom košarkaškom takmičenju.

Zvezda je igrala fenomenalno svih 40 minuta, u prvoj četvrtini su dominirali sjajni Džejms Feldin i Tejlor Ročesti koji su kombinovano postigli 21 poen, šutirajući za tri poena 5/6.

U drugoj deonici pridružio im se u šutu i Nemanja Dangubić, a kada je on stao odličnu rolu u napadu je imao Stefan Janković.

U drugom poluvremnu su svi igrači Zvezde dali svoj doprinos u napadu, šut van linije 6,75 metara je bio perfektan, a odbrana stamena, pa se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje Zvezdina pobeda.

Najefikasniji u „crveno-belom“ taboru bili su Džejms Feldin sa 29 poena, a pomogli su mu još i Ročesti sa 11, te Dangubić i Dobrić sa 10 poena.

Naredni meč u Evroligi Zvezda igra narednog petka i to u gostima protiv Valensije.

Ukoliko bi savladala još jednog predstavnika Endesa lige u ovom takmičenju, Zvezda bi se potpuno ravnopravno uključila u borbu za makar osmo mesto, koje garantuje odlazak u plej-of.

Ipak, pred Alimpijevićevim izabranicima je težak zadatak budući da je Valensija prava domaćinska ekipa, koja uvek po pravilu pruža bolje partije na svom terenu nego na gostujućem, a od igrača posebno velika opasnost preti od sjajnog beka Erika Grina, te briljantnog centra Bojana Dubljevića, koji je podjednako opasan i u reketu i u šutu za tri poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari