Stranci negativni na korona virus 1Foto: STARSPORT

U senci ogromne tragedije nastale iznenadnom smrću Majkla Odža, doskorašnjeg centra Crvene zvezde, prvotimci crveno-belih započeli su seriju testova pred start priprema za novu sezonu, koji je zakazan za utorak – 11. avgust.

Stranci, tačnije oni koji su već doputovali u Beograd, testirani su još u četvrtak na kovid 19 i svi su bili negativni.

Lengston Hol, Duop Rit, Kori Volden obavili su testiranja na korona virus i oni su pokazali da niko od njih neće morati u izolaciju.

Ostali deo ekipe identična testiranja završio je u petak.

Nakon testiranja na kovid 19, ekipu očekuju brojni testovi fizičke snage, detaljna ispitivanja svih organa, kao i aerobna testiranja, s obzirom na to da su igrači imali višemesečnu pauzu, faktički od početka marta, kada je prekinuta, a kasnije i otkazana sezona zbog pandemije korona virusa.

Testiranja bi trebalo da se obave u nedelju i ponedeljak, po grupama, dok je za utorak planiran zvaničan početak priprema za takmičarsku 2020/21. koja će se igrati u specifičnim uslovima.

Na samom startu sigurno publike neće biti; od početka oktobra, a u zavisnosti od situacije sa pandemijom korona virusa razmatraće se opcija postepenog i kontrolisanog „otvaranja kapija“ za navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari