Rvački klub Proleter i grad Zrenjanin domaćini su Evropskog kadetskog šampionata u rvanju od 20. do 27. jula. Prema rečima Dragana Vuleševića, direktora šampionata, sve je spremno za početak takmičenja. Prijavljeno je 800 takmičara iz 40 zemalja koji će se nadmetati za medalje u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom, a predviđeno je i takmičenje za žene.

– Naša reprezentacija imaće 19 takmičara, iz A i B tima. Imamo nekoliko momaka koji su se nametnuli i od kojih očekujemo dobre rezultate. Među njima je i Ivan Nećakov, rvač zrenjaninskog Proletera u kategoriji do 60 kilograma – kaže Stanko Bogdanov, savezni trener rvačke reprezentacije.

Prema rečima Željka Trajkovića, predsednika Rvačkog saveza Srbije i domaćina prvenstva u Zrenjaninu, ovo je najveći sportski događaj, čiji je Zrenjanin domaćin, tako da se užurbano radi na formiranju borilišta i pravljenju rasporeda takmičenja. Borbe će se održati u novoj hali sportova, gde će biti postavljene tri strunjače i sva potrebna savremena elektronska oprema, koja olakšava praćenje borbi takmičarima, sudijama, delegatima i gledaocima. Grad će mladim rvačima i svim gostima ponuditi i brojne umetničke, kulturne i zabavne sadržaje, koji će se svake večeri odvijati na bini u centru grada, najavio je predsednik organizacionog odbora Goran Kaurić. Šampionat je, prema njegovim rečima, prilika da se promoviše Zrenjanin jer se tokom održavanja ovog sportskog događaja očekuje preko 1.000 gostiju. Sportisti će biti smešteni u zrenjaninskim hotelima Vojvodina, Sibila, Trofej, Banja Rusanda i u Studentskom domu. Rvač zrenjaninskog Proletera Kristijan Fris, osvajač zlatnog odličja na Mediteranskim igrama u Peskari u kategoriji do 55 kilograma, zvanični je promoter Evropskog rvačkog prvenstva za kadete u Zrenjaninu. Manifestaciju 21. jula u novoj hali spotova otvara Rafael Martineri, predsednik Svetske rvačke organizacije. Prvenstvo u rvanju koštalo je Grad Zrenjanin 5,5 miliona dinara, a za održavanje manifestacije Ministarstvo sporta i pokrajinski sekretarijat sporta izdvojili su svako po tri miliona dinara. Celu manifestaciju pratiće pojačane mere obezbeđenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari