Sudija Goran Jelesijević dobio najviše zvanje u badmintonu 1Jelesijević sole desno Foto: Badminton savez Srbije

Badminton savez Srbije saopštio je da je naš međunarodni sudija Goran Jelesijević postao nosilac najvišeg zvanja u Evropi dobivši sertifikat Evropske badminton konfederacije (BEC).

Jelesijević je svojevrsni ispit za ovaj sertifikat polagao tokom međunarodnog turnira super serije premijer, Danisa Denmark Open 2017, koji je održan od 17. do 22. oktobra 2017. u Odenseu (Danska). Pored pismenog dela imao je i praktični, koji je podrazumevao kvalitet suđenja na ovom događaju, tako da je s tim u vezi njegov nastup u Odenseu stalno bio “pod lupom“ članova ocenjivačkog panela BEC, Belgijanca Svena Serea i Engleza Malkolma Banama.

“Presrećan sam što sam dobio sudijski sertifikat Evropske badminton konfederacije koji će im omogućiti da sudim na najjačim turnirima i takmičenjima širom Evrope. Ovom prilikom se najsrdačnije zahvaljujem Badminton savezu Srbije i našem prvom međunarodnom sudiji Predragu Vukoviću koji su me snažno podržali na putu sticanja ovog sudijskog zvanja. Takođe, zahvaljujem se i starijim kolegama iz Evrope koji su mi svojim savetima mnogo pomogli da uđem u sudijsku elitu Starog kontinenta. Želja mi je da nastavim da napredujem i da kroz suđenje na najjačim evropskim turnirima stičem iskustvo i da, polako ali sigurno, krenem ka sudijskoj akreditaciji i sertifikaciji Svetske badminton federacije“, kazao je Jelesijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari