Superliga pre odluke UEFA? 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Po pisanju Njujork Tajmsa, šest velikana evropskog fudbala treba da večeras objavi plan Superlige Evrope i tako preduhitri UEFA, koja je za danas planirala zvaničnu najavu nove Lige šampiona.

Pored Juventusa čiji predsednik Andrea Anjeli je i predsednik Evropske klupske asocijacije, projekat navodno podržava i Milan, tu su još Liverpul i Mančester junajted iz Engleske, a Barselona i Real Madrid iz Španije.

Zanimljivo je da za sada nisu pominjani  klubovi iz Francuske i Nemačke.

Pre svih Pari Sen Žermena i Bajern Minhena, čija odluka će sigurno imati veliku težinu.

Među klubovima koji pristaju na ovo takmičenje su i Totenhem, Arsenal, Čelsi, Atletiko Madrid i Inter, dok se intenzivno radi na pridobijanju Bajerna i Borusije Dortmund.

Iako se ne navode njihova imena, pretpostavlja se da su među 15 klubova koji bi bili zvanični osnivači lige i koji ne bi mogli da ispadnu iz nje još Mančester siti i Pari Sen Žermen.

Početak Superlige Evrope, i dalje nezvanično, planiran je za sezonu 2023/24, a projektovani budžet je pet milijardi evra.

Nakon najave da bi najveći evropski fudbalski klubovi mogli da formiraju svoju Superligu, Evropska fudbalska unija (UEFA) zapretila je svim učesnicima tog takmičenja da će platiti visoku cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari