Superligaši još van domašaja 1Foto: STARSPORT

Nameštanje sportskih rezultata pošast je planetarnih razmera, pogotovo u najkomercijalnijem fudbalu, ali sankcionisanje ovih nečasnih radnji još nije masovno kao što bi trebalo da bude, naročito u zemljama ogrezlim u mitu i korupciji, kakva je Srbija, gde nacionalni fudbalski Savez pravi sporadične korake na tom planu.

Kao što je izricanje kazne za OFK Odžaci.

Disciplinska komisija FSS odavno je počela da se bavi spornim mečom 29. kola Prve lige iz prošle sezone, između pomenutog kluba i ČSK Pivara zbog sumnji da nisu bila čista posla, da bi pre neki dan dokazala neregularnost pobede ČSK-a u gostima (2:4). Akteri utakmice, ali i obe uprave sve vreme su horski objašnjavali da je domaćinov poraz samo posledica takmičarske ravnodušnosti ekipe, s obzirom da ih ni tri boda ne bi spasila ispadanja u niži rang takmičenja, što bi možda i prošlo kao alibi da jedan igrač nije stisnuo petlju i u zvaničnoj izjavi nadležnim organima priznao da su prvotimci OFK Odžaci smišljeno prikočili, odnosno namerno odustali od pravljenja problema rivalu. Narodskim jezikom rečeno, pustili ga da pokupi sav „kajmak“. Što će klub koštati devet bodova minusa na startu sezone 2017/2018. u Srpskoj ligi – Vojvodina.

Pre Odžačana, zbog sličnih nesportskih dogovora van terena, kažnjeni su Mačva, ČSK, Bežanija i BSK Borča, s tim što su poslednja dva prvoligaša sa ove liste naknadno oslobođena krivice, dok članove Superlige još zaobilazi pravda. Iako je javna tajna da se većina na razne načine, manje ili više, bavi nečasnim rabotama. O čemu povremeno i FSS indirektno progovori, ali još bez konkretnih poteza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari