Šutiram i dobro se osećam 1Foto: EPA-EFE/ MIKE NELSON

Nekako je čuveni Kris Veber prelomio preko jezika Bogdan Bogdanović na kraju prve večeri 67. Ol stara, koji se tokom vikenda održao u Los Anđelesu.

Tim sveta bio je bolji od Tima SAD sastavljenih od „rukija“ i igrača koji igraju drugu sezonu u NBA (155:124) na „Rising stars“, a srpski as, potpuno iz drugog plana, došao je do titule MVP na oduševljenje većine učesnika i iznenađenje onih koji su imali malo drugačiju percepciju igrača sa trofejem namenjenom budućem NBA asu. Koliki je podvig priredio popularni Bogi jasnije je kada se u obzir uzme podatak da je još samo jedan Evropljanin primio isto priznanje – Zidrunas Ilgauskas 1998. godine.

Bio je po strani Bogdanović na kraju utakmice, u kojoj se njegov kolega iz Sakramenta Badi Hild svojski trudio da dođe do MVP nagrade, toliko šutirajući da je svima u Stejpls centru postalo neprijatno, međutim kako se približavao momenat proglašenja najkorisnijeg igrača reditelj prenosa na vreme je uspeo da iskadrira Bogdana čije je ime i prezime izgovorio čovek koji je sa njegovim zemljacima Divcem i Stojakovićem proslavio franšizu Sakramento Kingsa početkom 21. veka.

Počeo je Bogdanović meč kao rezerva, ali je po ulasku krenuo tako da rešeta za tri poena, ispaljujući „hice“ sa veće razdaljine od osam metara, pogodivši čak šest trojki iz prvih sedam pokušaja. Već na poluvremenu je bilo jasno da je Srbin u konkurenciji Bena Simonsa iz Filadelfije i pomenutog Badija Hilda najbliži MVP priznanju, međutim ni u drugih 20 minuta (igralo se 4×10) Bogdanović nije forsirao, jer naprosto samoisticanje nije u njegovom karakteru. Gledao je kako Hild netremice šutira, promašuje, ponovo pokušava, čini sve kako bi došao do MVP priznanja, smeškajući se, nekako je uverio „žiri“ da njegovih 26 poena (9/16 iz igre, 7/13 za tri), uz četiri skoka i šest asistencija imaju veću vrednost od 29 poena bivšeg studenta Oklahome i igrača NJu Orlensa.

– Ja u svaki meč ulazim isto, takmičim se, pokušavam da budem najbolji mogući, nikad ne znate šta možete da se desi. Šutirao sam i osećao se dobro – „pecnuo“ je Bogdan svog klupskog kolegu na konferenciji posle meča.

Iako je žarko želeo da radost podeli i sa novinarima iz Srbije, kojih nije bilo na Ol-staru, Bogdanu je sreću doneo Dejan Stanković, naš proslavljeni fudbaler i pasionirani ljubitelj košarke, koji je bio na spektaklu u Los Anđelesu objavivši fotografiju sa Bogdanovićem. Pošto je pogodio čak sedam trojki, neke su bile i sa velike udaljenosti, nametnulo se pitanje da li ga zanima učestvovanje u brzom šutiranju trojki…

– O, da, sledeće ili one tamo godine! Želim da učestvujem, voleo bih da Badi Hild i ja nastupimo, možemo bolje od Kleja Tompsona i Stefa Karija – „prozvao“ je hrabro Bogdan jedan od najboljih šuterskih tandema u istoriji NBA lige.

Opklada sa Foksom

Dieron Foks, „ruki“ sa Kentakija i peti pik sa poslednjeg drafta, omiljeni je saigrač Bogdana Bogdanovića i neko sa kim provodi najviše vremena van terena. Foks je igrao za Tim SAD, a Bogdanu je posle meča bilo krivo što se nije kladio sa levorukim plejmejkerom Kingsa: „Rekao sam mu da ću postići mnogo poena preko njega, ali se nismo kladili, sledeći put ću… Bilo je zabavno igrati protiv njega, videli ste da imamo odličnu hemiju i to pokušavamo da uradimo isto i sa Kingsima“, našalio se Bogdanović.

Pljeskavica bolja od hamburgera

Novinare je zanimalo i to kako bi Bogdan Amerikancima približio Srbiju: „Hranom, definitivno. Tu su ćevapi i imamo mnogo bolje pljeskavice od vaših čizburgera i hamburgera. Kada je u pitanju turska hrana, tu su kebab, baklava, pasulj…“, poslao je lepu pozivnicu Bogdanović Amerikancima da posete Srbiju.

Mičelu zakucavanja, Bukeru trojke

Donovan Mičel, „ruki“ Juta DŽeza, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja u zakucavanjima, a zanimljivo je da mu je trijumf donela kopija. U stilu i dresu Vinsa Kartera, pobednika iz 2000. godine, u finalu je savladao Lerija Nensija juniora iz Klivlenda, koji je izveo potez svog oca, Lerija Nensija seniora, pobednika prvog takmičenja u zakucavanjima 1984. godine, a uspeo je i dva puta da odbije loptu od tablu, pre nego što ju je probacio kroz obruč. „Ovo sam žarko želeo. To mi je jedno od najomiljenijih takmičenja na Ol star vikendu, a ne samo što sam učestvovao, nego sam i pobedio i to je ludo“, rekao je Mičel. Takmičenje u brzom šutiranju trojki nije obećavalo kada je počelo, ali se zato završilo na spektakularan način – rekordom! Finiksov snajperista Devin Buker je pobednik takmičenja pošto je fantastičnom serijom u finalnoj rundi pobedio Kleja Tomspona i Tobajasa Herisa i pogodio neverovatnih 28 od 34 poena! Do sada su rekorderi bili Stef Kari i Klej Tompson sa po 27 poena, ali u novom formatu je moguće ubaciti 34 poena… Do 2013. godine maksimum je bilo 30 i nije bilo šarenih lopti koji su vredele dva boda. U „skil čelendžu“ najbolji je bio Spenser Dinvidi iz Bruklin Netsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari