Svaka NBA zvezda ima svoju strast kad ne igra na Mundobasketu: Janis Adetokumbo postao suvlasnik golf kluba iz Los Anđelesa 1Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Košarkaši Grčke su u poslednjem kolu prvog dela 19. svetskog prvenstva učinili i poslednji napor da pobedom protiv Novog Zelanda ostanu u trci za četvrtfinale.

Njihovi izgledi bi svakako bili veći da u timu imaju svoju najsjajniju zvezdu Janisa Adetokumba (28), ali je NBA star Milvokija odustao od reprezentacije zbog premora i od bojazni da se u takvom stanju možda i teže povredi.

Slična je priča i s našom najvećom uzdanicom Nikolom Jokićem, najzaslužnijim što je Denver u prošloj sezoni američke profesionalne košarke prvi put postao šampion.

I dok Jokić svoga vranca jaše, posećujući kao strastveni zaljubljenik u konje trke svojih grla i u rodnom Somboru i po Srbiji, Adetokumbo u dane Mundobasketa sledi svoju strast.

Postao je suvlasnik golf kluba iz Los Anđelesa, koji bi od januara sledeće godine trebalo da s još pet timova počne da se takmiči u ligi koju su osnovali legende tog sporta Amerikanac Tajger Vuds i Severni Irac Rori Mekilroj.

Akcije s Janisom dele ne samo njegova braća Tanasis, koji igra na Mundobasketu, Kostas i Aleks nego i američke teniske zvezde sestre Venus i Serena Vilijams i Serenin muž Aleksis Ohanijan, internet-preduzetnik.

„Želimo da učinimo golf dostupnim i za sebe i za sve druge. Veoma smo srećni što ćemo da utičemo na budućnost tog sporta“, rekao je Janis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari