Sve jači turnir u Banjaluci: Vavrinka i Monfis gosti Đokovića 1Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Od 16. do 23. aprila Banjaluka će biti domaćin turnira Srpska open, a kvalitet će biti veći najavljenim učešćem Stanislasa Vavrinke i Gaela Monfisa.

Novak Đoković će faktički biti domaćin na turniru iz serije 250.

U želji da poboljša formu, učešće je potvrdio Stanislas Vavrinka, osvajač tri grend slem titule i nekada treći igrač na svetu, kao i Gael Monfis, generacijski prijatelj Novaka Đokovića.

U završnoj su fazi i pregovori sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Rusom Andrejem Rubljovom, kao i sa njegovim sunarodnikom Karenom Hačanovim, ali i Amerikancem Frensisom Tijafoom.

Kvalitet turnira će biti reprezentativan, s obzirom na to da će sigurni učesnici biti i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere.

– Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima – istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Srpska open.

U parku „Mladen Stojanović“ u okviru teniskog centra u Banjaluci, centralni teren moći će da primi 6.000 gledalaca.

U takmičarku svrhu biće iskorišćena još dva terena, kao i šest za trening koji će moći da se prate.

Najveći ljubitelji belog sporta dodatnu zabavu pronaći i u fan zoni i velikom selu, koje će nuditi veliki broj zabavnog sadržaja, suvenira i prilika za druženje sa teniserima.

– Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon čelindžera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se ’karta više’ tražiti za svaki meč – rekao je Draško Milinović, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari