Sve je još otvoreno  1Foto: EPA-EFE/ NEIL HAL

Regularnih sat i po igre, eventualni produžeci i moguća penal serija, u revanš meču sledeće nedelje, sasvim su dovoljni da fudbaleri Pari Sen Žermena isperu sve svoje „fleke“ iz prve runde polufinalnog nadmudrivanja sa kolegama iz Mančester sitija…

… pod uslovom da novi prvak Engleske opet bude dobar deo utakmice u podređenom položaju, ali ako „građani“ odu u prvo finale Lige šampiona u klupskoj istoriji a francuska ekipa opet izvisi za titulu svih titula jedini krivci za to biće sami „sveci“.

– Ako ne verujemo da možemo preokrenuti stvari, onda nema ni poente putovati u Englesku. Imamo sve što je potrebno da obrnemo situaciju u našu korist, potrebno je samo da nastupimo sa jakim samopouzdanjem i pokažemo ratnički mentalitet. Pre toga dobro proanaliziramo naše greške, naravno, naročito one što su prethodile glupo primljenim golovima. U revanšu ne smemo da kiksiramo na takvim bitnim detaljima, moramo ostati brojčano izjednačeni do kraja susreta i biti na istom nivou svih 90 minuta. Jedno fenomenalno poluvreme ni kod kuće nam nije bilo dovoljno za pobedu, a bili smo joj tako blizu – tako ono što je prošlo i ono što dolazi tumači brazilski defanzivac Markos Aoaš Koreja – Markinjos i kapiten PSŽ, čija je prva kapitulacija usledila posle početnički loše procene leta lopte čuvara mreže Navasa, a druga se desila zbog rizičnog razdvajanja Paredesa i Kimpembea u živom zidu postavljenom kao brana jednom slobodnom udarcu.

Vreme će pokazati koliko je u pravu strelac prvog gola na „Parku prinčeva“, gde smo sve do izjednačenja, posle nešto više od sat vremena borbe, uživali u brzom i atraktivnom fudbalu domaćina – pre svega majstorijama Nejmara, nezadrživog u duelima sa čuvarima, ali nedovoljno preciznog i smirenog da savlada Edersona.

Jer, teško da će se Siti zadovoljiti poklonjenim trijumfom u gostima, odnosno samo braniti stečenu prednost, kada ima toliko jakih štihova u trenerskom špilu Žozepa Pepa Gvardiole, a imaće posla sa protivnikom čija sve ili ništa taktika može da mu stvori višak prostora za „dejstvovanje“ po sastavu Maurisija Poketina.

– Bila su to dva potpuno različita poluvremena, prvo smo počeli dobro ali onda je kontrolu preuzeo neverovatan tim PSŽ, terajući nas na momente da „patimo“, da bismo u drugom bili mnogo bolji. Sve u svemu, pokazali smo da imamo kvalitet da se nosimo sa ovako jakim protivnikom. I trenutni rezultat je na našoj strani, pa se nadam drugačijem revanšu od ove utakmice. Svi u Sitiju žarko želimo da konačno uđemo u finale Lige šampiona i, zašto da ne, uzmemo najvredniji evropski trofej- optimističan je i oprezan u isto vreme Belgijanac Kevin de Brujne iz ofanzivnijeg dela veznog reda Mančestera, čiji je slučajni pogodak demoralisao PSŽ i najavio slavlje u Marezovoj režiji.

Polufinale Lige šampiona

Real – Čelsi          1:1

PSŽ – Mančester siti        1:2

* revanši su 4. i 5. maja

Poketino razočaran, Gvardiola zadovoljan

Argentinski stručnjak Maurisio Poketino teško se pomirio sa činjenicom da je njegov PSŽ „pucao“ sebi u noge.

– Veoma je razočaravajuće primiti takva dva gola, stvarno je bolno kada se to desi na ovom nivou takmičenja. Zaslužili smo ubedljivije vođstvo na poluvremenu, a u nastavku su oni bili bolji… Sada je veći pritisak na nama, ali u fudbalu moraš uvek da pokušavaš i veruješ u srećan kraj.

Španski trener sa Mančesterove klupe, Žozep Pep Gvardiola, logično likuje zbog komotnije startne pozicije u drugom meču.

– Veoma sam zadovoljan prvom utakmicom. Nije lako igrati protiv Nejmara, Di Marije i Mbapea, a ni Siti kao klub nema mnogo iskustva u ovoj fazi LŠ, pa opet smo u toku utakmice došli do naše igre i popravili neke stvari. Jedino što želim u sledećem meču je da od početka budemo svoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari