Sve sem pobede - potop 1Foto: Starsport

U nekim drugim okolnostima gostovanje u Nišu za Partizanove fudbalere bilo bi samo nešto ozbiljniji test nego drugi.

Međutim to što utakmica sa starom „mušterijom“ Radničkim (17 pobeda, pet remija, jedan poraz) dolazi posle vezanih poraza i lošeg izdanja protiv Viktorije Plzenj u revanšu 1/16 finala Lige Evrope i još gore partije u superligaškom remiju sa Zemunom izaziva veći adrenalin, tenziju i oprez u Humskoj nego inače.

– Očekuje nas teško gostovanje. Biće teški uslovi za igru, ali idemo na tri boda. Svaki drugi rezultat je za nas neuspeh. Radnički je dobra ekipa, vidim po izjavama da će igrati ofanzivno. Mi nemamo izbora, ali smo Partizan. U našem klubu je uvek turbulentno kada dođe do eliminacija ili kada se ne pobeđuje u prvenstvu, ali sportski sektor funkcioniše perfektno – rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić dan pre odlaska u prestonicu južne Srbije i tako bez pominjanja imena Milorada Vučelića uzvratio na javno izrečenu konstataciju predsednika osvajača poslednje duple krune da su „sportski direktor, stručni štab i igrači mogli i morali da budu bolji u utakmicama u nekoliko prošlih nedelja“

– Evidentno nam nedostaju golovi. To nije stvar pojedinaca, nego ekipe. I kad se branimo dobro to je zasluga tima. Nama nedostaju pogoci, brojevi, da bismo igrali mirnije. To nemamo ove godine. Nije to do Tavambe ili Ožegovića, već svih nas, da kvalitetnije s loptom dolazimo u završnicu akcija, rasteretimo pomenute momke. Klub nije doveo nekog jer nismo mogli. Ne želim za tim. Valja se prilagoditi situaciji i raditi na popravci. Ekipa je dobro trenirala ove sedmice, svesna da mora da se vrati na stare staze – tvrdi Đukić, uz napomenu da bi trijumf na Čairu bio vetar u leđa na psihološkom planu.

Beograđani će i u ovom meču biti nekompletni, iako su se od povreda oporavili desni bek Miroslav Vulićević i štoper Milan Mitrović. Sada će izostati najbolji golgeter ekipe Leandre Tavamba, jer je u prošlom kolu zaradio četvrti žuti karton i automatsku suspenziju.

Superliga – 25. kolo

subota

Zemun – Javor   14.00

Radnički (N) – Partizan    14.30

Čukarički – Bačka               15.00

Mladost – Spartak            15.00

Napredak – Vojvodina    15.00

Rad – Borac         15.00

Radnik – Mačva 15.00

Crvena zvezda – Voždovac                           16.30

TABELA: Crvena zvezda 63, Partizan 52, Radnički 43, Čukarički 42, Spartak 40, Voždovac 39, Napredak 37, Vojvodina 37, Mladost 30, Radnik 27, Zemun 25, Mačva 25, Bačka 24, Javor 18, Borac 16, Rad 15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari