Sve veći broj zaraženih fudbalera u Partizanu pred meč sa Spartakom 1Foto: STARSPORT

Kao da već nema previše problema, svih vrsta pa i kadrovskih, Partizan ovih dana ponovo i mnogo „pati“ i zbog korona virusa.

Kovid-19 je najpre iz stroja izbacio prvog čuvara mreže Vladimira Stojkovića, pa rezervnog vezistu Milana Smiljanića, a rezultati testiranja pristigli dan pre subotnjeg gostovanja u Subotici poslali su u samoizolaciju i dvojicu važnijih ofanzivnih igrača Lazara Markovića i njegovog imenjaka Pavlovića.

Što je dodatno suzilo izbor treneru Aleksandru Stanojeviću pred duel sa četvrtoplasiranim timom Superlige, s obzirom da su zbog povreda već neko vreme van konkurencije glavni kreator akcija i čest strelac Sejduba Suma, povratnik od kog se mnogo očekivalo Miloš Jojić i pred sam kraj prelaznog roka dovedeni Žan-Kristof  Bajbek, posle čijeg odlaska na bolovanje je knjiga sa pravim špicevima spala na klinca Nikolu Štulića.

– To su specifičnosti sporta u vreme ove pandemije, jer nikada se ne zna ko će sledeći morati u karantin. Stvari se menjaju iz dana u dan, pa nije nemoguće da pre utakmice sa Spartakom bude otkriven još neki slučaj zaraze. Međutim, to je stvar kojoj se svi moramo prilagoditi. Moramo se baviti onima koji su nam na raspolaganju i na najbolji mogući način iskoristiti ostatak rostera – rekao je pre puta na sever Vojvodine Aleksandar Stanojević, šef struke tima iz Humske, sa samo tri boda više od domaćina.

A, za njega komandant „parnog valjka“ ima dosta reči hvale.

– Spartak je u poslednje vreme u vrhu srpskog fudbala. Gaji ofanzivan stil, sa dosta igrača u završnici, jer se napadu često priključuju zadnji vezni i bekovi. Očekujem jednu dobru utakmicu.

Za desetkovan tim mnogo bi značilo kada bi forma Bibrasa Natha posle duge stagnacije, pa i pada, nastavila da raste. Tako da se doprinos ovog odličnog i dobro plaćenog izraelskog igrača sredine terena ne svodi na precizno izvođenje penala.

– Bio je bolji na poslednjoj utakmici i cele ove nedelje na treninzima. Značilo bi nam da svojim kvalitetom i novom svežinom pogura ekipu. Videćemo da li ćemo ga opet više približiti golu – kaže Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari