Sve više igrača nezadovoljnih NBA Ol-star utakmicom 1EPA-EFE/GEORGE FREY

Nekada je služila da bude prilika za odmeravanje kvaliteta Istoka i Zapada, a danas je Ol-star utakmica zapravo jeftina rekreacija, koja polako gubi smisao. Posle Majkla Melouna, koji je na poslednjem Ol-staru predvodio tim Lebrona Džejmsa, i pojedini igrači su se pridružili konstataciji da je viđeno u Solt Lejk Sitiju bilo poprilično besmisleno.

Šef struke Denver Nagetsa, neposredno nakon Ol-star utakmice u kojoj je slavio tim Janisa Adetokunpa (184:175), izjavio je da nikada nije bio protagonista lošijeg meča.

Jednostavno, danas je pomenuti duel prilika za promociju atraktivnih poteza najboljih košarkaša na svetu, a nekada je to bio meč u kojem je znalo da se poprilično zakuva, usled jasnog takmičarskog naboja i želje da se pokaže u kojoj konferenciji igraju bolji košarkaši.

 

Džejlen Braun, as Boston Seltiksa, i neko ko je bio svedok poslednje Ol-star utaskmice u timu Lebrona Džejmsa, poprilično je razočaran viđenim u Solt Lejk Sitiju.

– Ono nije bila košarka. Ono je bilo samo predstava dobrih poteza, zakucavanja i šuteva. Verovatno su dosuđena samo dva faula na utakmici. Iskreno, siguran sam da ljudi žele da vide mnogo više od onoga što smo pokazali. Ali, izgleda da je to format i nisam siguran kako da to promenimo – iskreno je delovao as Seltiksa i reprezentativac SAD.

Braun uverava da je prava košarka drugačija i da viđeno na Ol-star vikendu nije imalo sličnosti sa onime što publika gleda svako veče širom NBA lige.

– Prava košarka je drugačija. Ono je bio poligon za ispucavanje. Ne znam šta želimo da postignemo sa ovim što smo pokazali. Moramo da nađemo način da vratimo takmičarski duh utakmici. Ako navijači vole da gledaju ono što smo pokazali, onda neka ostane ovako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari