Svečani prijem za Lasla Šuranjija 1

Novobečejac Laslo Šuranji, osvajač zlatne i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju, sportista je zrenjaninskog streljačkog kluba za osobe sa invaliditetom „Olimp“.

U čast sjajnih rezultata i paraolimpijskog rekorda Zrenjanin mu se zahvalio svečanim prijemom u gradskoj kući, kome su prisustvovali njegov trener Zoran Šipka, kao i stonoteniser Goran Perlić, član državne reprezentacije. Sa istog mesta gradonačelnik Čedomir Janjić ispratio ih je, nakon priprema, na put za Paraolimpijadu.

– Nije bio očekivan ovoliki broj medalja, ali mi smo svi dosta radili na pripremama i nismo toliko iznenađeni. Sa Gradom Zrenjanin i Ministarstvom sporta imali smo dobru saradnju. Nakon kratkog odmora nastavljamo sa pripremama za novi olimpijski ciklus, spremamo se za Tokio. Prvo je na rasporedu evropsko prvenstvo naredne godine, pa svetsko prvenstvo za dve godine u Južnoj Koreji i to su nam prioriteti, izjavio je Laslo Šuranji.

Šuranji je postavio novi paraolimpijski rekord u disciplini MK puška 50 metara trostav, i disciplini MK puška 50 metara ležeći stav. U sastavu stonoteniserske reprezentacije Srbije bio je i Zrenjaninac Goran Perlić, koji je pozvao mlade sa invaliditetom da se uključe u treninge njegovog kluba.

– Zrenjanin ima dobre uslove da osobe sa invaliditetom treniraju streljaštvo ili stoni tenis, ovde mogu da se bave sportom u našim klubovima i koristim priliku da ih ohrabrim i pozovem da nam se priključe, naveo je Perlić.

Za postignute rezultate Grad Zrenjanin obezbediće elektronsku metu za šampiona Šuranjija, dok će za stonotenisere biti nabavljen robot, koji će im pomoći da lakše i bolje treniraju, navedeno je nakon prijema za sportiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari