"Sveci" se svete za Lisabon 1Foto: EPA-EFE/ Manu Fernandez POOL

Finale pre finala je floskula koja bukvalno važi kada je u pitanju derbi četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i Pari Sen Žermena.

Nemački i francuski klub sastali su se pre samo sedam meseci u prošlogodišnjem finalu, kada je Bajern golom bivšeg igrača PSŽ-a, Kingslija Komana, slavio sa 1:0.

Upravo zbog toga ne čudi da je reč „revanš“ dominantna u najavi meča iz francuske ekipe, s obzirom na to da su rane iz Lisabona još uvek sveže.

– U Lisabonu je presudio jedan gol, samo jedan potez. Moramo biti spremni da će se nešto slično dogoditi i u ova dva meča. Svaki potez je važan, svaki trenutak utakmice moramo biti koncentrisani. Dužni smo da vratimo Bajernu za to finale, a dužni smo i našim navijačima da ovaj put nadoknadimo to što smo propustili prošle godine – izjavio je jedan od najboljih igrača PSŽ-a Kilijan Mbape.

Trener „svetaca“ Maurisio Poketinjo insistira da „osveta“ ne sme biti glavni motiv njegovih igrača.

– Izgubili smo od Lila u ligi prošlog vikenda samo zato što smo glavama bili u ovom meču. To nije dobro. Osveta ne sme biti motiv sama po sebi. Igrači moraju da zaborave to što je bilo i okrenu se samo ovom duelu. Čekaju nas dve potpuno drugačije utakmice od toga. Igramo na svom i njihovom terenu. Neće biti navijača, ali znamo da će oni uvek biti uz nas – naglasio je Poketinjo.

Najveća briga Bajerna uoči večerašnjeg okršaja odnosi se na povredu Roberta Levandovskog koju je Poljak zadobio igrajući za svoju reprezentaciju protiv Andore. Odsustvo napadača koji je ove sezone na 25 mečeva već postigao 35 golova za Bavarce opravdano zadaje glavobolju treneru Hansu Diteru Fliku.

– Levandovski je jako bitan. Kada bih mogao da biram, pre bih izabrao da ne igra u revanšu u Parizu nego u prvoj utakmici. Lekari još nisu doneli konačnu odluku, ali čak i iako bude izašao na teren, teško da ćemo moći da na njega računamo svih 90 minuta. U prvoj utakmici bi bilo dobro ostvariti pobedu, nebitno kojim rezultatom. To bi nam dalo mir pred revanš. Međutim, znamo dobro da će se u Parizu sve rešavati – naglasio je Diter Flik.

Marko Grujić je sa Portom ostao jedini srpski predstavnik u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Ekipa trenera Serža Konseisaoa tvrdi da protiv Čelsija večeras mora da dokaže da nije slučajno u osmini finala bila bolja od tada favorizovanog Juventusa.

– Svaka runda i svaki meč su novo dokazivanje. Ako smo mogli da se suprotstavimo jednom od najjačih timova na svetu (Juventusu), onda možemo i sa Čelsijem da budemo ravnopravni. Žao mi je što neće moći publika da nas podrži jer bih pred punim stadionom smeo da se usudim da čak obećam i pobedu – istakao je Konseisao.

Menadžer „plavaca“ Tomas Tuhel ne krije da mu posao znatno otežava to što je razapet na dva fronta.

– Ovo je najteži period sezone za nas. Moramo da napravimo što bolji rezultat u Ligi šampiona, a istovremeno imamo obavezu i da zadržimo četvrto mesto u Premijer ligi koje naredne godine vodi u Ligu šampiona. Porto se pokazao kao dobro organizovana ekipa koja zna da kazni svaku grešku protivnika. Mislim da nas očekuju dva neizvesna i teška duela – zaključio je Tuhel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari