(VIDEO) Svetislav Pešić iznenadio na konferenciji za medije: Tvrdi da ne razmišlja o Italiji, a pričao i o krevetima u kojima spavaju reprezentativci 1

Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je na konferenciji za medije da je, naravno, zadovoljan igrom svojih košarkaša protiv Južnog Sudana u poslednjem meču B grupe Mundobasketa.

Srbija je u poslednjem meču B grupe Svetskog prvenstva savladala Južni Sudan 115:83.

– Naš fokus je bio na tranziciji, Južni Sudan je bio veoma fizički zahtevan tim. Imali smo jasan plan utakmice, za nas je ovo bila veoma zanimljiva utakmica. Ništa manje važna kao ostale utakmice. Važno je iskoristiti ovakve utakmice za napredak u igri za narednu rundu – rekao je Pešić.

Na pitanje novinara šta očekuje od meča protiv Italije u narednoj rundi koji će verovatno biti ključan za prvo mesto u grupi u drugoj fazi takmičenja, Pešić je odgovorio:

– Tek smo završili utakmicu pre deset minuta, ne razmišljam o Italiji sada. O toj utakmici ćemo razgovarati sutra.

Pešić je naveo i da nije planski puštao sve igrače da igraju u prvoj fazi, nego da je to zavisilo od umora i kretanja rezultata.

– Uvek imamo „gejm plan“, postavljamo zadatke. Ne raspoređujem ja minute, nego gledam koliko možemo da svi zajedno, i ja kao trener i igrači sa mnom, ispratimo utakmicu i rezultat. Za nas je mnogo važno da imamo plan šta želimo, a ne ko će igrati. Igrače ubacujemo onda kada su potrebni, za napad i odbranu. Ako neko treba da se malo odmori, izmenim ga, i to je to. Nema plana unapred ko će koliko igrati.

Selektor je naročito bio zadovoljan kako je tim igrao odbranu.

– Odbrana je bila izvanredna. Uspeli smo da dobijemo Južni Sudan timskom odbranom i tako treba da nastavimo dalje. Odbrana kreće na plejmejkeru i završava se na visokom igračima.

Na pitanje šta igrači rade pre i posle utakmica, selektor je konstatovao da „spavaju i sanjaju“.

– Imaju odlične krevete. Ja sam razmišljao da li da im menjamo krevete, ali smo zaključili da su odlični i da nema razloga – odgovorio je Pešić uz osmeh.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari