(FOTO) Svetske šampionke opet ostale bez selektora: Odbojkaški savez Srbije, zbog manjka para, traži naslednika Santarelija 1Photo by Dusan Milenkovic / Starsport.rs

Italijanski stručnjak prihvatio unosniju ponudu OS Turske.

Danijele Santareli je prošle nedelje, u izjavi za medije u svojoj zemlji, potvrdio najozbiljnije moguće interesovanje Odbojkaškog saveza Turske za njegove selektorske usluge.

I najavio razgovor sa čelnicima srpske organizacije, jer je u tom trenutku bio pod ugovorom sa OSS i bio dužan da čuje šta mu tadašnji poslodavac nudi da do kraja odradi posao.

Međutim, nije došlo do kompromisa, jer su se turski zvaničnici danas pohvalili da su za šefa stručnog štaba svoje najbolje ženske reprezentacije doveli čoveka koji je ove jeseni uzeo svetsko zlato sa Olricama.

Istom prilikom je najavljena svečana konferenicja za medije sledeće nedelje i saopštavanje svih detalja ugovora tom prilikom, mada se od ranije spekulisalo da je Santareli ponuđen sa 200.000 evra po sezoni.

Kako god, predsednik OST Mehmet Akif Ustundag završio je veliku stvar, dok novopečeni prvi čovek OSS, Đula Mešter, ima težak zadatak da dovede drugog stručnjaka posle odlaska trofejnog Zorana Terzića.

 

Santareli je preuzeo reprezentaciju Srbije u januaru ove godine i tada pristao na saradnju do 2025. godine, ali je motivaciju i bolju finansijsku satisfakciju brzo našao na drugoj strani. Jasno, uz dopust čelnika našeg Saveza, koji verovatno nisu imali dovoljno novca da ga zadrže do kraja olimpijskog ciklusa.

A na verovatno nezadovoljstvo Tijane Bošković i ekipe, jer su se taman navikle na Santarelija i napravile sjajnu konekciju sa ovim vrlo uspešnim klupskim trenerom. Koji je prema tvrdnjama turskih medija od treniranja fenomenalne generacije srpskih odbojkašica zarađivao „samo“ 50.000 evra po sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari