Svetski kup: Remi Srbije i Hrvatske 1Foto: Vaterpolo savez Srbije /Twitter

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske remizirali su 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1) u trećem kolu B grupe Svetskog kupa koji se igra u Berlinu.

Bolje su u meč ušli Hrvati i u prvih par minuta utakmice stekli osetljivu preednost (3:0), ali tada se bude „Delfini“ i preko Ognjena Stojanovića i Nikole Jakšića smanjuju rezultat. Na kraju prve četvrtine Hrvatska ima dva gola prednosti zahvaljujući majstoriji Josipa Vrlića, ali mu ne ostaju „dužni“ ni Ognjen Stojanović i Dušan Mandić, pa rezultat biva 4:4.

Ponovo Hrvati postižu dva vezana pogotka, ali Ognjen Stojanović ne da mira protivničkoj odbrani i postiže svoj treći gol u prvom poluvremenu, a rezultatom 6:5 za favorizovanu ekipu uoči ovog meča se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu se ponovo igralo u „talasima“, Hrvatska je uglavnom stizala do dva gola prednosti, a „Delfini“ su se vraćali u meč, baš kao i finišu susreta kada su nadoknadili prednost protivnika od 10:8, ali dalje od izjednačenja jednostavno nisu mogli izabranici Dejana Savića.

Ovim rezultatom Srbija je zauzela prvo mesto u B grupi, pa će u četvrtfinalu „Delfini“ igrati protiv Japana.

Pored toga selektor Srbije Dejan Savić mora da bude zadovoljan izdanjem svoje ekipe, budući da je Srbija na Svetski kup došla u podmlađenom sastavu, a da su sa druge strane „Barakude“ u Berlinu prisutne gotovo sa prvom ekipom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari