Svetsko prvenstvo u parastreljaštvu: Ristić šampion, ekipi bronza 1Foto: SSS

Srpski reprezentativci nastavljaju niz medalja na Svetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Sidneju. Šestog takmičarskog dana „pogođeni“ su zlato i bronza, saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Dragan Ristić trijumfovao je u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2, dok je ekipa Srbije u ovoj disciplini, u kojoj su uz Ristića bili Zdravko Savanović i Dejan Jokić, osvojila treće mesto.

Pre dva dana isti ovaj sastav je odbranio titulu prvaka sveta u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava, a Ristić je pojedinačno bio drugi.

Dragan Ristić je u finale ušao sa osmog mesta u kvalifikacijama, navodi SSS, a do zlata je došao u uzbudljivoj završnici. Drugoplasirani Ukrajinac Vitalij Plakuščji je za našim strelcem zaostao minimalan jedan deseti deo kruga. Na taj način Ristiću se „vratila sreća“, jer u utorak je vazdušnom puškom zlato izgubio za 0,1 krug.

U pojedinačnom plasmanu, naša druga dva strelca Zdravko Savanović i Dejan Jokić su zauzeli 19, odnosno 25. mesto.

Danas se takmičio i Laslo Šuranji u eliminacijama MK puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH1. Pogodio je 595,8 krugova i plasirao se u sutrašnje kvalifiakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari