Florijana Virca svi putevi vode u Minhen 1Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Senzacija godine u evropskom fudbalu je Bajer Leverkuzen.

Trener Ćabi Alonso je u drugoj godini na klupi „farmaceuta“ uspeo da ekipu bez zvezda ili velikih imena prikaže kao spektakularan tim.

Nakon 13 kola u Bundesligi i dalje su neporaženi, a u početka sezone samo su doživeli dva remija.

Prosečan broj postignutih golova po utakmici im je gotovo tri.

Tri igrača koja su najviše valorizovana su bek Aleks Grimaldo, ubojiti strelac Viktor Bonifejs i talentovani veznjak Florijan Virc zbog koga pola kontinenta već uzdiše.

Nije tajna da je Virc na „radaru“ Barselone i da želi da pređe u redove katalonskog giganta, ali se sada i drugi klubovi uključuju u posao, pre svih Siti i Liverpulu jer se govori i o iznenadnom interesovanju Gvardiole i Klopa za igrača.

Međutim, kao što se to često dešava u Nemačkoj, igrač koji se istakne u Borusiji Dortmund, Lajpcigu ili Leverkuzenu završava u „mreži“ moćnog Bajerna iz Minhena, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Nije samo slučaj sa Levandovskim, Geceom ili Humelsom, koji su prešli iz Borusije u redove svog najvećeg rivala.

U aktuelnom timu minhenskog kluba, Nojer ili Gorecka bili su mlade zvezde Šalkea 04 kada su prešli u Bajern, a Dajot Upamekano je doveden iz Lajpciga u transferu vrednom 42 miliona evra.

Sada se čini da su bacili „oko“ na mladog Virca, a to znači da će biti jako teško engleskim i španskim konkurentima da ga dovedu u svoje redove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari