Tadić i Džeko jednodušni pred predsednikom Fenerbahčea: Priče o istupanju iz turske lige škode timu i uznemiruju strance i mlade igrače (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Fenerbahče još peku rane od stradanja na severoistoku turske obale Crnog mora.

Fudbalska sekcija jednog od istanbulskih velikana preti da će istupiti iz nacionalne lige zbog besprizornog napada Trabzonovih navijača na nju na terenu po završetku utakmice prošlog kola, u kojoj je ostvarena značajna pobeda (3:2) pogotkom u završnici meča, što je i ozlojedilo ratoborne pristalice domaćina.

U trening-centru predsednik kluba Ali Koč je održao sastanak s igračima, dan uoči vandredne Generalne skupštine na kojoj će se razmatrati goruće pitanje ostanka u prvenstvu.

 

Govorili su i kapiten Edin Džeko, bosanski golgeter, i njegov zamenik Dušan Tadić, poslovođa srpske reprezentacije, koji su stigli u Fenerbahče prošlog leta s reputacijom prepečenih asova koji treba odsudno da pomognu da se osvoji titula prvaka prvi put za deset godina (obojica imaju ugovor do juna 2025).

Klupski sajt prenosi da su igrači saglasni da se Fenerbahčeu čini nepravda i na terenu i mimo njega, ali i da su ih nemili događaji u Trabzonu timski ojačali u nepokolebljivoj volji da se nastavi borba na svim frontovima.

Fenerbahče je na osam kola do kraja šampionata prvi pratilac svog gradskog rivala Galatasaraja, važećeg šampiona, vodećeg na tabeli s dva boda prednosti.

U domaćem kupu mu je u četvrtfinalu preprečen put ka odbrani trofeja.

U Ligi konferencije UEFA slede mu četvrtfinalni okršaji s Olimpijakosom (prvi meč u Pireju 11. aprila), a u nedelju i bitka za Superkup Turske u Urfi na jugoistoku zemlje (trebalo da se igra potkraj prošle godine u Rijadu, ali je otkazano zbog nesuglasica sa Saudijcima).

Turski portal „Fotospor“ daje i druge pojedinosti iz obraćanja dva kapitena predsedniku Koču, ne precizirajući da li je to rečeno na zajedničkom sastanku tima ili zasebno.

Ističe se da su Tadić i Džeko bili jednodušni u oceni da učestale priče o istupanju iz lige škode timu, da mu remete koncentraciju na treninge i utakmice i da to posebno negativno utiče na strane igrače i mlade nade.

Obojica su ocenili da bi radikalan potez bio strateška greška kluba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari