Tadić želi osvetu na Ostrvu 1Foto: EPA-EFE/ GEORGIA PANAGOPOULOU

Fudbaleri Ajaksa tvrde da su spremni da osvete Čelsiju za poraz od pre dve nedelje u Amsterdamu (0:1) u Grupi H Lige šampiona.

Trener „kopljanika“ Erik ten Hag doživeo je tada tek drugi poraz na poslednjih 18 mečeva Ajaksa u Ligi šampiona, a za večerašnji meč u Londonu (21.00) najavljuje pametniju igru svog tima.

– Bio je to težak udarac za nas kada je Batušaj u 86. minutu postigao gol. Sada moramo da odigramo pametnije i sa „Stamford bridža“ se vratimo sa dobrim rezultatom. Ne bi bilo dobro da poslednja dva kola dočekujemo sa trećeg mesta u grupi – rekao je Ten Hag.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić obećao je navijačima Ajaksa bolju igru u odnosu na onu u Amsterdamu.

– Želimo da se osvetimo Čelsiju za rezultat prvog meča, ali ne smemo da ih potcenimo. Znamo da će biti izuzetno teško u Londonu i da jedan potez može da reši meč – napomenuo je Tadić.

Menadžer Čelsija Frank Lampard smatra da bi njegova ekipa mogla da eventualnom pobedom nad holandskim timom reši mnoge dileme oko plasmana u osminu finala.

– Ako pobedimo, mislim da smo završili veliki posao oko osvajanja jednog od prva dva mesta u grupi. Ovo je lepa prilika da pred našim navijačima uzmemo važna tri boda. Bitno je da ne potcenimo protivnika i odigramo isto kao u Amsterdamu, odnosno kao u prošlom kolu Premijer lige kada smo pobedili Votford – naglasio je Lampard.

Neizvesna meč očekuje se i u Dortmundu gde Borusija u Grupi F dočekuje Inter, što je po mišljenju mnogih verovatno utakmica koja će odlučiti ko će uz Barselonu proći u narednu rundu.

– Sada je najbitnije da ne izgubimo jer nam ovi bodovi mogu biti presudni. Pobedili smo Borusiju 2:0 u Milanu i nemamo razloga da sumnjamo u to da možemo da je pobedimo i na njihovom terenu. Najbitnije je da moji igrači veruju u sebe i rezultat će onda doći sigurno – rekao je trener Intera Antonio Konte.

Raspored i tabela

Grupa E

Napoli – Salcburg 21.00

Liverpul – Genk 21.00

Tabela: Napoli 7, Liverpul 6, Salcburg 3, Genk 1.

Grupa F

Barselona – Slavija Prag 18.55

Borusija Dortmund – Inter 21.00

Tabela: Barselona 7, Borusija D. 4, Inter 4, Slavija P. 1.

Grupa G

Zenit – Lajpcig 18.55

Lion – Benfika 21.00

Tabela: Lajpcig 6, Zenit 4, Lion 4, Benfika 3.

Grupa H

Čelsi – Ajaks 21.00

Valensija – Lil 21.00

Tabela: Ajaks 6, Čelsi 6, Valensija 4, Lil 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari