Taktika trenera Partizana: Manje faulova, više golova 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

Posle skoro dvomesečne takmičarske pauze, (po) jednog gostovanja u Linglong Tajer Superligi i kvalifikacijama za Ligu Evrope, dve jednako mršave pobede (1:0) i odloženog meča s Javorom u domaćem prvenstvu, ono malo ostalih entuzijasta među navijačima Partizana dočekalo je da u njihovoj Humskoj uživo gleda i bodri crno-bele u sezoni 2019/2020.

Ako zatreba i pogura „parni valjak“, mada bi svi do jednog u ekipi pobednika poslednjeg Kupa Srbije trebalo danas da ustanu na levu nogu, a tehnički inferiorne „tabadžije“ i poluamateri Konahs Ki Nomadsa lete po terenu, pa da Velšani posle viđenog u prvom duelu (0:1) odu u treće kolo.

– Period kada izađete iz priprema i odmah krenu takmičarske utakmice uvek je kritičan. Zato je jako bitno da sačuvamo tim od povreda. Radili smo prethodnih dana na otklanjanju nekih problema koje smo imali u Velsu i verujem da ćemo ovog puta biti dosta bolji – kaže Savo Milošević.

Donedavni potpredsednik nacionalnog Saveza tvrdi da će insistirati na tečnoj igri svojih izabranika, s što ređim prekidima.

– Mi smo u Velsu napravili 13 faulova, naspram njihovih 27. Taj parametar sa jedne strane govori da možda nismo imali dovoljno agresije ili da su oni bili preagresivni, ali sa druge strane mi ni ne smemo da pravimo puno faulova, jer svaki faul dovodi do prekida igre, a to je ono što oni hoće. Trudićemo se da smanjimo broj prekida i da naša igra ima ritam. Mislim da ćemo biti u većoj mogućnosti da to uradimo na našem terenu, koji je mnogo kvalitetniji i brži od onog od Velsu – predočava nekadašnji golgeter crno-belih.

– Protiv Inđije i u Velsu imali smo 47 šuteva na gol, a ukupan broj njihovih udaraca je bio dva i po! Može se reći da smo relativno lako dolazili do gola, ali sama realizacija je stvar rada, samopouzdanja, rutine i niza okolnosti. Meni je bitno da ekipa dolazi u opasne situacije. Neće se uvek dešavati da šutnemo 20 puta, a damo samo jedan gol, davaćemo i više. Bitno je da zadržimo agresivnu igru i da toliko dolazimo u šanse – jasno je treneru Partizana, neraspoloženom da priča o potencijalnom dvomeču sa slovenačkom Olimpijom ili Malatijasporom iz Turske, koji su prošlog četvrtka odigrali nerešeno (2:2).

– Nemamo prostora da razmišljamo o narednom protivniku. Imaćemo dovoljno vremena do sledećeg četvrtka.

Zato prihvata otvoren razgovor o trenutnoj formi ekipe i friškoj prodaji njenog prvog strelca iz prošle sezone Rikarda Gomeša.

– Znam da naša igra u dve utakmice ljudima nije bila spektakularna. Nisam zadovoljan formom, ali ne bi ni valjalo da smo sada u top formi, to bi značilo da se nismo dobro spremili… Ne bih puno o odlasku Gomeša, to su stvari koje se ponavljaju iz godine u godinu. Nije tako samo u Partizanu, zbog ranog početka kvalifikacija sve se pomeri. Prolazni rok se tek zahuhtava, a mi moramo da ga završimo. To jeste otežavajuća okolnost, ali raditi sa ovim momcima je privilegija i čast – zaključio je Milošević, a vreme će pokazati koli i oni i on znaju i mogu da pruže u uslovima besparice u Humskoj 1.

Zdjelar: Spremni za ofanzivu

– Tamo je bilo jako teško, zbog uslova i zbog načina na koji su oni igrali, ali očekivanja na našem stadionu su totalno drugačija. Znamo kako moramo da igramo. Mi smo Partizan, moramo da igramo ofanzivno i mislim da smo spremni da plan sprovedemo u delo – reči su Saše Zdjelara, od čijeg defanzivnog učinka na sredini terena dosta toga zavisi u igri „parnog valjka“.

„Otvaranje“ novog terena

Uz novčanu pomoć Fudbalskog saveza Srbije, Partizan je u letnjoj pauzi postavio potpuno nov teren na stadionu u Humskoj, uradio decenijama čekanu drenažu i ugradio grejače ispod trave, a danas će crno-beli odigrati prvi meč na kvalitetnoj travnatoj podlozi.

Holms: Da ih isprepadamo

– LJudi su nas i pred revanš sa Kilmarnokom unapred otpisivali. I znamo šta se dogodilo. I dalje smo u igri za prolaz. Mi smo veoma opasan tim iz prekida i ako na taj način postignemo gol, uvešćemo Partizan u nervozu. Probaćemo da sačuvamo našu mrežu, a onda ćemo videti šta će se dalje dešavati… Neće se oni zabavljati na terenu, pa se nadam da ćemo malo da ih isprepadamo. Ipak, čeka nas jako težak zadatak, oni su za stepenicu iznad Kilmarnoka, ali to i nas podiže u ovom duelu. Fudbal je takav da je sve moguće – smatra štoper gostiju Deni Holms, inače kritičan prema ponašanju rivalskih igrača u prvoj utakmici.

– Bilo je frustrirajuće to što su neki njihovi momci, veoma snažni, jaukali prilikom svakog duela i kukali kod sudije, a on je to odmah prihvatao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari