Tandem Vujošević - Radonjić? 1Foto: Starsport

Ako uprava Olimpije bude dovoljno uporna, izdašna i uverljiva mogla bi da uspe da upari nekada velike rivale na trenerskim klupama Crvene zvezde i Partizana, Dejana Radonjića i Duška Vujoševića, otkrivaju mediji u Sloveniji.

S te adrese danas je lansirana atraktivna vest o pregovorima velikana iz LJubljane sa dvojicom crnogorskih stručnjaka, čije se znanje i iskustvo vide kao zalog za pozitivne promene u igrama i rezultatima zelenih, koji su subotnjom pobedom na gostovanju prežaljenom MZT-u popravili skor (7-12) i položaj (na deobi osmog mesto pre sinoćnjih i današnjih utakmica).

U slučaju Radonjića nadaju se da se uželeo posla nakon prošlogodišnjeg teškog razlaza sa Crvenom zvezdom, s kojom je vratio primat u srpskoj klupskoj košarci i pravio odlične rezultate u Evroligi.

U slučaju Vujoševića “mamac” je nešto drugačiji. Trofejni trener Partizana ima selektorski angažman u Bosni i Hercegovini, ali u Olimpiji veruju da ga uloga stručnog konsultanta ne bi previše opteretila i da bi u bivšoj jugoslovenskoj republici imao bolji medicinski tretman za svoje teško obolele bubrege nego u Beogradu, gde ga ljudi ili obožavaju do idolopoklonstva ili ga na sve načine nagrđuju, osporavajući mu silne osvojene titule sa crno-belima i “pravljenje igrača” u Humskoj 1.

Nađu li se na kraju paralelnih pregovora na istom radnom zadatku Radonjić (kao šef struke) i Vujošević (kao savetodavac) nastaviće tamo gde su stali dok su bio deo nacionalnog tima Crne Gore.

U obrnutim ulogama, jer je tada Duško vodio ekipu, a Dejan mu asistirao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari