Tekvondoka Ana Bajić osvojila zlato, veslač Marko Marjanović srebro 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Pretposlednjeg dana takmičenja na Mediteranskim igrama sportisti Srbije su osvojili još dve medalje, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Tekvondoka Ana Bajić je u u prvoj borbi savladala Italijanku Giacomini rezultatom 4-0. U polufinalnoj borbi je bila bolja od Tunižanke Kus, a u finalu je rezultatom 5 – 1 savladala francuskinju Ble i osvojila 1. mesto u kategoriji +67kg.

U muškoj konkurenciji je naš predstavnik u kategoriji -67kg, Nikola Vučković izgubio u prvoj borbi od Italijana Spinose.

Veslač Marko Marjanović je u finalu discipline M 1x, u koje se plasirao direktno pobedom u svojoj kvalifikacionoj trci, osvojio drugo mesto sa vremenom 03:16.628 iza Italijana Rabaldija koji je u cilj ušao 1,871 sekunde ranije.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik su u finalu trke dvojaca bez kormilara (M 2x) osvojili  5. mesto.

Naša predstavnica u ritmičkoj gimnastici Nastasija Gvozdić je u konačnom plasmanu višeboja zauzela 15. mesto sa osvojenih 46.700 bodova.

Rukometaši su takmičenje zaršili  porazom od Alžira u u razigravanju za plasman na 7. i 8. mesto sa dva poena razlike (28:30).

Biciklisiti Dušan Rajović i Veljko Stojnić su u trci na hronometar zauzeli 6. odnosno 11. mesto u konačnom plasmanu.

Poslednjeg dana takmičenja na Mediteranskim igrama nas očekuje još nastup vaterpolista u borbi za zlato protiv reprezentacije Grčke u utakmici koja počinje u 12.10.

Na kraju današnjeg dana Srbija se nalazi na 8. mestu zemalja osvajača medalja sa ukupno 32 medalje, od kojih  je 12 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari