Kad i gde možete da gledate meč Đokovića i Runea u četvrtfinalu mastersa u Parizu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je morao da se napregne, ali je šampionskim iskustvom u odsudnim trenucima prošao među osam najboljih na poslednjem od devet turnira iz masters serije u sezoni.

Pošto je u trećem kolu savladao Holanđanina Talona Grikspora (23. na svetskoj listi), igraće i 11. put u četrvtfinalu u pariskom „Bersiju“ (toliko često i na takmičenju te kategorije u Sinsinatiju, a češće samo na šljaci u Rimu – 17).

Protivnik na meču za ulazak u polufinale biće mu 20-godišnji Danac Holger Rune, sedmoplasirani, koji je u osmini finala lako izbacio Nemca Danijela Altmajera (54) sa 6:3, 6:3. Biće to repriza lanjskog finala. Jedan iz novog talasa je savladao višestrukog grend slem osvajača sa 6:2, 4:6, 6:2. Pobedio ga je i u poslednjem međusobnom okršaju, u četvrtfinalu u Rimu ove godine (3:6, 6:3, 7:5). Naš as je uspešniji bio jedino u prvom kolu Ju Es opena 2021 – 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:1.

Biće to i Đokovićevo nadigravanje s bivšim trenerom Borisom Bekerom, jer je proslavljeni nemački teniser odnedavno s Runeom.

Meč možete da gledate na Sport Klubu 2 večeras u 19.30 časova.

Pobednik se u subotu sastaje s boljim iz susreta Australijanca Aleksa de Minaura (13) i Rusa Andreja Rubljova (5).

Druga dva četvrtfinalna para su Hubert Hurkač (Poljska, 11) – Grigor Dimitrov (Bugarska, 17) i Stefanos Cicipas (Grčka, 6) – Karen Hačanov (Rusija, 15).

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari