Đoković na promociji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću: Ujedinio si dve bratske nacije koje su prošle kroz teške trenutke (VIDEO) 1Foto: Starstport

U Beogradu je održana promocija dokumentarnog filma o jednom od najvećih teniskih trenera svih vremena Nikoli Piliću, a među gostima je bio i Novak Đoković, čiji je talenat Pilić brusio u svojoj akademiji u Minhenu u povojima karijere najboljeg tenisera sveta.

– Za mene je poseban osećaj ovo večeras. Gledati film uz koji su evocirane neke uspomene iz mog detinjstva. I naravno slavi veliku karijeru Nikija koji je u mom životu odigrao jako značajnu ulogu. Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojim roditeljima rodila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju kojoj si doneo jedini Dejvis kup. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke – rekao je Đoković.

Đoković na promociji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću: Ujedinio si dve bratske nacije koje su prošle kroz teške trenutke (VIDEO) 2
Foto: Starsport

Đoković i Pilić, Splićanin, nekadašnji jugoslovenski teniser, počeli su saradnju kada je Novak imao 12-13 godina.

Od tada se razvilo i veliko prijateljstvo, a iskusni hrvatski trener bio je i član stručnog štaba Dejvis kup reprezentacije Srbije kada je osvojen jedini Dejvis kup 2010.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari