Teniski savez BiH uputio podršku prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću 1Foto: BETAPHOTO AP Photo/Mark Baker)

Teniski savez BiH izrazio je danas punu podršku prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću pošto je deportovan iz Australije jer mu je odbijena viza za ulazak u tu zemlju i time onemogućeno učešće na prvom grend slem turniru u godini.

Kako prenosi Klix.ba, u saopštenju Teniskog saveza BiH ističe se humana uloga koju Đoković ima u regionu, ali i čitavom svetu i izražava bezuslovan podrška prvom reketu sveta.

„Teniski savez BiH i igrači Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, s obzirom na to da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slamu Australian Open turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta“, kaže se u saopštenju.

Izražava se razočarenje nemilim događajima i situacijom u kojoj je doveden prvi reket sveta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković i nada da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu.

„Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posetio BiH te je svojim delovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista sveta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih tenisera i teniserki iz regije, a u periodu pandemije korona virusa osigurao je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima“, ističe Teniski savez BiH.

Podseća se i da je Đoković znatna sredstva doznačio za lečenje obolelih od korona virusa, kupovinu respiratora, da je pomogao ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju, i tim svojim aktivnostima pokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez BiH smatra da je poruka koja je poslata iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari