Teo bolji od Bogdana 1Foto: twitter

NJihovi dueli sigurno će mnoge ljubitelje NBA lige u Srbiji ostavljati budnima tokom sezone koja zvanično počinje 19. oktobra.

Pošto su iz iste konferencije, Sakramento i LA Klipersi odigraće četiri međusobna meča tokom regularnog dela takmičarske godine, a ako se može nešto naslutiti iz predsezonskog duela, onda je sasvim sigurno da će preovladavati obilje lepih i maštovitih poteza. U odelima rukija Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović odigrali su u noći između srede i četvrtka prvi međusobni meč i uspešniji je bio stariji i maštovitiji predstavnik LA Klipersa (104:87).

Mali „srpski derbi“ odigran je pred oko 11.000 navijača u „Stejpls centru“ i opšti je utisak da su obojica pokazali u čemu bi ove sezoni mogli da privuku pažnju američke košarkaške javnosti. Teo je ponovo bio fantastičan u deljenju pasova, pogotovo prema Diendreu Džordanu, neverovatnom atleti na mestu centra, dok je Bogdan napadački bio najkonkretniji u šutu sa distance. Nesumnjivo je da će obe ekipe kuburiti u defanzivi, zbog čega će se najverovatnije grčevito boriti za mesto u plej-ofu Zapadne konferencije. Teodosić je poslušao dobronamerne savete trenera Doka Riversa i protiv Sakramenta je češće koristio šut sa distance: pogodio je dve trojke iz tri pokušaja, jednom sa poludistance, imao je šest asistencija i dve ukradene lopte. U sastavu Sakramenta, Bogdanović je za 19 minuta ubacio 13 poena i dok je bio na parketu Kingsi su vodili sa šest razlike. Najistaknutiji u redovima Sakramenta bio je ruki na mestu pleja, bivši student Kanzasa Frenk Mejson Treći koji je ubacio 13 poena. U pobedničkom sastavu najistaknutiji je bio Diandre Džordan – 13 poena, 14 skokova.

 

Bogdanović povredio skočni zglob

Bogdanović duel sa LA Klipersima nije uspeo da završi, pošto se povredio u trećoj četvrtini. Pokušavajući da spreči šut rivala uz zvuk sirene, s pola terena, Bogdanović je prema izveštajima koji stižu iz Los Anđelesa doživeo distorziju desnog skočnog zgloba, zbog čega je prošle sezone u dva navrata morao da pravi pauze – u prvom i drugom delu sezone. Bogdanović je uz pomoć saigrača i bez da se oslanjao na nogu prvo stigao do klupe, a potom produžio u svlačionicu iz koje se nije vraćao na parket. Istovremeno, startni plej Džordž Hil takođe se povredio u prvom poluvremenu tako da su se novinari posle meča raspitivali za stepen povrede obojice igrača. Ako je sudeći prema ličnom utisku reportera lista „Sacramento Bee“ nijedna od dve povrede nije ozbiljna. Novinar Džejson Džons objavio je da su „Bogdanović i Hil posle utakmice bili više zainteresovani za svoju porciju piletine i kolača nego za povrede“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari