Teo četvrti strelac Evrolige 1Foto: Sergei Ilnitsky/EPA

Povreda Nanda de Koloa uslovila je izvesne trenerske korekcije Dimitrisa Itudisa koje su podrazumevale više prostora i slobode za Miloša Teodosića.

Iako je prošle, kao i početkom tekuće sezone odlično funkcionisao u paru sa francuskim reprezentativcem, popularni Teo dokazao je na terenu da CSKA u rezultatskom i igračkom smislu može da zadrži pozitivan kurs i bez najboljeg strelca tima. Posle najbolje evroligaške partije u svojoj karijeri protiv Baskonije srpski plej odigrao je fantastičan meč u Bambergu; sa 31 poenom i osam asistencija bio je ubedljivo najzaslužniji za trijumfalni završetak meča u Bavarskoj (90:88). Na njegovu asistenciju Vitalij Fridzon postigao je odlučujuće poena na sekund i po pre isteka regularnog vremena.

Na poslednja dva duela (Baskonija, Bamberg) Teodosić je dobrano popunio statističke rubrike na večitoj listi strelaca i asistenata u Evroligi; stiče se utisak da ga jedino odlazak u NBA narednog leta može odvojiti od pohoda na sam vrh pomenutih parametara. Baskijcima je za 29 minuta ubacio 34 poena, uz 10 uspešnih dodavanja, premašivši cifru od hiljadu asistencija u najelitnijem takmičenju, uz lični rekord kada je indeks korisnosti u pitanju (43). Teo i Spanulis jedini su igrači koji su pored Dimitrisa Dijamantidisa na liderskom mestu večite liste asistenata, premašili cifru od hiljadu uspešnih dodavanja. Već na narednom meču u Bambergu srpski plej, novim koketiranjem sa dabl-dabl učinkom (31p, 8as), prestigao je na večitoj listi strelaca Filipea Rejesa i Jaku Lakoviča zacementiravši se na četvrtoj poziciji sa 2.527 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari