Teo i Bobi usijali klupu 1Miloš Teodosić Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Košarkaši Denvera pobedili su rutinski pred domaćom publikom Sakramento Kingse rezultatom 126:112.

Trener Denvera nije hteo da forsira startere na ovoj utakmici, pa su tako velike minutažu dobili košarkaši koji ulaze s klupe. Jokić je na terenu proveo samo 23 minuta i to mu je bilo dovoljno da dođe do dabl-dabl učinka – 14 poena, 12 skokova i šest asistencija, uz šut iz igre 6/11. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džamal Mari sa 19 poena za samo 18 minuta. Bogdan Bogdanović nije igrao za Kingse pošto se i dalje oporavlja od operacije kolena. Bjelica je postigao 10 poena (4/7), podelio tri uspešna dodavanja i zabeležio dva skoka za samo dvadeset minuta. Najbolju partiju odigrao je „ruki“ Marvin Begli junior koji je ubacio 20 poena i uhvatio devet lopti.

Denver je zadržao stopostotni učinak, dok je Sakramento doživeo treći poraz u četiri odigrana meča.

Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu dobili priliku na meču gde su Klipersi poraženi od Nju Orleansa 116:109, ako jedan minut Marjanovića ne može da se računa kao prilika, a Teodosić je i četvrti meč u sezoni presedeo na klupi. Meč je rešio odlični Entoni Dejvis sa 34 poena, 13 skokova i pet blokada. Kliperse su predvodili Tobajas Heris sa 26 poena i devet skokova, odnosno Danilo Galinari sa učinkom od 24 poena i šest uhvaćenih lopti. Pelikani su bez poraza (3-0), dok Klipersi posle četiri odigrana meča imaju polovičan uspeh.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Detroitu gde su domaći posle produžetka savladali Filadelfiju – 133:132. Utakmicu je obeležio Blejk Grifin koji je postigao koš za pobedu u nadoknadi vremena i uz to je utakmicu završio sa 50 poena, 14 skokova i šest asistencija. Grifin je podsetio na najbolje dane i oborio svoj lični rekord po broju postignutih poena. Pistonsi su bez poraza (3-0), dok Filadelfija ima učinak 2-2.

Maloun: Odbrana nam nije na nivou

Trener Denvera Majk Maloun nije potpuno zadovoljan iako ekipa posle četiri meča ima isto toliko pobeda

„Odbrana nam nije bila na najboljem nivou. Ali trebalo bi pohvaliti Kingse, oni vas svih 48 minuta napadaju. Kao što sam rekao odbrana nije bila sjajna, ali smo postigli 126 poena, imali smo 31 asistenciju i 12 izgubljenih lopti, postigli smo 72 poena u reketu i to je lepo videti“, rekao je Maloun posle meča.

Rezultati

Detroit – Filadelfija 133:132 pp

Nju Orleans – Los Anđeles K. 116:109

Denver – Sakramento 126:112.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari