Teodosić trenira sa Virtusom 1Foto: STARSPORT

Postojala je nada, čak i pretpostavka da će zaigrati protiv Gruzije u drugom meču na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim u četvrtak je obelodanjeno da Košarkaški Savez Srbije i Virtus nisu uspeli da se dogovore u vezi sa visinom osiguranja koje je naša krovna organizacija trebalo da plati za „usluge“ najboljeg igrača velikana iz Bolonje.

Tako je posle utakmice u Finskoj, selektor Igor Kokoškov ostao bez pomoći popularnog Tea i za nedeljni duel sa Gruzijom, inače selekcijom koju je uspešno vodio od 2008. do 2013.

Italijanski mediji, koji su revnosno obaveštavali šta se tačno dešava na relaciji Virtus-KSS objavili su da Miloš Teodosić uveliko trenira sa Virtusom i da definitivno neće nastupiti za Srbiju protiv Gruzije. „Teodosić je već dostupan za trenera Sašu Đorđevića na treninzima, što znači da nije postignut dogovor kluba i saveza oko obeštećenja“, naveo je portal Bolognabasket.org.

Loši rezultati Virtusa u poslednje vreme usko su povezani sa prenatrpanim rasporedom u koji su, kao poslednji osvajači FIBA Lige šampiona, morali da „udenu“ i međunarodni Superkup pod okriljem svetske košarkaške organizacije koji je nedavno odigran na Tenerifama (poraz u finalu protiv domaćina).

Odmah potom usledio je i završni turnir Kupa Italije na kojem su puleni Aleksandra Đorđevića ispali već u četvrtfinalu porazom od Venecije posle produžetka, kasnijeg osvajača navedenog takmičenja. Pred Virtusom je, prevashodno, pripremni period za krucijalni susret u Evrokupu: za desetak dana očekuje ih gostovanje Darušafaki 4. marta u Istanbulu i od rezultata tog meča zavisiće njihov plasman u Top 8.

Na startu sa Dominikanom

Košarkaška reprezentacija Srbije prvi meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre igraće protiv Dominikanske Republike, 23. juna u 20.15, objavila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA). Kvalifikacioni turnir u Beogradu u Grupi A otvaraju Portoriko i Senegal od 17 sati. Drugog dana turnira Senegal i Italija igraju od 17 časova, dok će ponovo od 20.15 Srbija igrati protiv Novog Zelanda.

Trećeg dana grupne faze u dnevnom terminu sastaće se Italija i Portoriko, dok će u večernjem snage odmeriti Novi Zeland i Dominikanska Republika. Od 25. do 28. juna na programu je završnica, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Plasman na Olimpijske igre izborili su Japan, SAD, Argentina, Nigerija, Australija, Francuska, Iran i Španija.

Unikaha hoće Simonovića

Iako u 34. godini života, Marko Simonović i dalje je veoma cenjen u evropskim okvirima. Košarkaš Cedevita Olimpije odlučio je da se odazove pozivu Igora Kokoškova, selektora Srbije, iako je posle neuspeha na Mundobasketu u Kini objavio da se povlači iz reprezentacije. Uporedo, lako bi moglo da se desi da narednih dana popularni Simon promeni sredinu i pojača špansku Unikahu. Nakon brodoloma u finalu Kupa kralja (poraz od Reala 68:95) ekipa iz Malage ostala je bez četvorice povređenih igrača, s tim u vezi primorana je da se pojača, a Simonović je označen kao košarkaš koji bi povećao kvalitet na mestu krilnog centra. Tokom Kupa najtežu povredu doživeo je Aksel Tupan pokidavši Ahilovu tetivu, pa je za njega sezona završena. Karlos Suarez i Haime Fernandez takođe neće biti u stanju da pomognu saigračima u narednom periodu, dok se na listi povređenih košarkaša nalazi i Alberto Dijaz. Rok za registraciju igrača u Evrokupu je istekao, pa bi Simonović, ukoliko dođe u Unikahu, igrao samo u Endesa ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari