Teodosiću izmiče plej-of 1Miloš Teodosić Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Pre samo nedelju dana izgledalo je da će LA Klipersi zaigrati u plej- ofu iako im je ova sezona bila jedna od najbaksuznijih kada se uzmu u obzir sve povrede igrača.

Međutim nakon još jednog poraza, ovoga puta od Portlanda (122:109), ekipa Doka Riversa pala je na 10. mesto, iza Denvera i Minesote. Na drugoj strani Trejlblejzersi došli su do 13. pobede u nizu zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu tokom koga su u jednom trenutku imali prednost od 18 poena, što je bilo nedostižno za protivnike.

– Mislim da smo odigrali sa manje žara večeras. Kada igrate protiv tima koji se nalazi u pobedničkom nizu, znate šta možete da očekujete. Videlo se da pucaju od energije. Mislim da su odigrali sa više motivacije od nas, što nije često slučaj – kazao je trener Dok Rivers.

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Demijan Lilard sa 23 poena dok je Jusuf Nurkić meč završio sa dabl-dabl učinkom (17p, 12sk, 4 rampe). Na drugoj strani istakao se Lu Vilijams sa 30 poena, a srpski igrači Miloš Teodosić (6p, 3as) i Boban Marjanović (4p, 5sk, 1as) imali su bledo izdanje. Ovo je bio treći uzastopni poraz Klipersa u toku četiri vezane večeri. Ipak igrači ne žele da traže izgovore u zgusnutom rasporedu.

– Ne zanima me koliko smo utakmica odigrali u toku poslednjih dana. U ovom trenutku moramo da pobeđujemo. U ovom trenutku svi su umorni. Svi se bore. Mi, Timbervulsi, Nagetsi, svi se borimo za to osmo mesto. Ispustili smo nekoliko utakmica u nizu. Moramo da se vratimo – kazao je Ostin Rivers, koji je meč završio sa 15 poena.

Pored Klipersa u noći između nedelje i ponedeljka poražena je i Minesota, od koje je bio bolji Hjuston (129:120), koji je već u prvoj deonici rešio pitanje pobednika. Nemanja Bjelica je imao još jedno zapaženo veče pošto je tokom 35 minuta upisao 15 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Protivnike, koji su sada učvrstili prvu poziciju na Zapadu, očekivano je predvodio Džejms Harden (34p, 12as, 4sk), Karl-Entoni Tauns dao je 20 poena i imao 18 uhvaćenih lopti. U preostala dva meča Oklahoma je slavila protiv Toronta (125:132), dok je Nju Orleans bio bolji od Bostona (108:89).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari