Došao je najzad dan koji domaća fudbalska javnost nedeljama s velikim nestrpljenjem iščekuje. Posle skoro mesec dana (navodnog) školovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, danas bi u zemlju trebalo da se vrati predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, koji je sam za 27.

Došao je najzad dan koji domaća fudbalska javnost nedeljama s velikim nestrpljenjem iščekuje. Posle skoro mesec dana (navodnog) školovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, danas bi u zemlju trebalo da se vrati predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, koji je sam za 27. februar najavio dolazak u Beograd.
Mada je u intervjuu za sajt FSS 31. januara najavio „dugo planirani“ put na dodatnu edukaciju u oblasti sportskog menadžmenta, jedan od najpominjanijih likova u serijalu televizije B92 o brojnim prljavim rabotama u srpskom fudbalu, sve je zaintrigiralo to što je Terzić Srbiju napustio svega nekoliko dana pre spektakularnog hapšenja potpredsednika Saveza i direktora svih selekcija FSS Dragana Džajića, kojim je pokrenut novi talas afera u, još uvek, najpopularnijem i najunosnijem sportu. Promocija legendardnog fudbalera i predsednika Crvene zvezde u novog stanara nacionalne „kuće fudbala“, tri dana pre toga, bilo je ujedno i poslednje javno pojavljivanje Terzića, koji je od tada u kontaktu samo sa nekoliko najbližih saradnika u FSS. Medijma se u međuvremenu obratio samo dva puta. Prvo saopštenjem od 7. februara, kada je potvrdio razloge svog odlaska i s maksimalnim oprezom odreagovao na hapšenje bivših visokih funkcionera kluba iz Ljutice Bogdana, potencirajući gubitak koji je time pretrpela fudbalska organizacija. Pisana izjava nam je prosleđena i osam dana kasnije, kada je prvi čovek, iz temelja uzdrmanog sprskog fudbala osetio potrebu da uzvrati na prozivke predsednika Zajednice klubova Superlige Dragana-Ace Bulića, ko zna koji put podsećajući na prevlast FSS nad ZS i „lične interese“ svog večitog rivala, ali i naglasivši da nema razloga za prevremeni prekid studija.
Isprovociran sve glasnijim spekulacijama o stvarnom mestu njegovog boravka (u „igri“ je bila, rodna mu, Crna Gora i nekoliko drugih evropskih zemalja) i razlozima „sklanjanja“ s očiju istražnim organima u Srbiji, ili po nečijem savetu, Terzić je 17. februara, telefonskim putem, konačno progovorio sa „sedmom silom“. Bila je to nova prilika da ponovi svoje već izrečene stavove i sve uveri u izvesnost svog povratka. Da će ove srede ponovo preuzeti kormilo FSS, poslednjih dana su nas ubeđivali i generalni sekretar FSS Zoran Laković i potpredsednik Tomislav Karadžić, na kojeg je u međuvremenu preneo svoja ovlašćenja.
Ako je to tačno, predsednik FSS će se danas iskrcati na beogradskom aerodromu Nikola Tesla i dati nam odgovore na brojna škakljiva pitanja o ličnom i savezovom poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari