Terzić ozdravio, Katai potpisao 1Foto: STARSPORT

Znalo se još pre nedelju dana da će Aleksandar Katai postati novi igrač Crvene zvezde, ali se na zvaničan potpis čekalo da generalni direktor kluba sa „Mitića“ Zvezdan Terzić ozdravi od virusa kovid 19.

Iz javnosti još uvek nepoznatog razloga niko drugi u klubu, pa čak i sportski direktor (Mitar Mrkela), nema ingerencije u dovođenju igrača bez odobrenja generalnog direktora koji pozitivan odgovor ne može čak ni od kuće da pošalje, već mora da fizički bude prisutan u svojoj kancelariji.

Bilo kako bilo, Aleksandar Katai je juče konačno potpisao dvogodišnji ugovor, a klub je objavio da će nositi dres sa brojem deset, isti koji je imao i kada je pre četiri godine napustio „Rajka Mitića“.

Katai će biti sedmi krilni napadač u rosteru Crvene zvezde, čime će napraviti dodatnu gužvu na poziciji na kojoj se igrači gomilaju još iz ere Vladana Milojevića.

Međutim, od bivšeg kapitena crveno-belih očekuje se da napravi razliku i uz Bena učini tim višestruko opasnijim. Napad Zvezde je od zimus postao vidno manje efikasan, što se pridaje odlasku organizatora igre Marka Marina. Zato se sada od Kataija očekuje, iako igra na drugačijoj poziciji, da preuzme ulogu glavnog „pakera“ i vođe ekipe.

Godišnja plata Kataija u Zvezdi iznosiće prema nezvaničnim informacijama 480.000 evra, plus bonus za potpis jer dolazi kao slobodan igrač, uz dodatne apanaže za evropske uspehe i eventualni ulazak u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, kao i za osvajanje titule u Superligi. Iako je u pitanju veoma visoka cifra, treba naglasiti da će Katai na „Mitiću“ zarađivati duplo manje od onoga što je imao u Los Anđeles Galaksiju.

Podsetimo, američki klub je iznenada odlučio da raskine ugovor sa srpskim igračem jer je njegova supruga imala na društvenim mrežama rasističke komentare na račun Afroamerikanaca u jeku protesta u SAD zbog ubistva Džordža Flojda.

Po odlasku iz Zvezde 2016. godine Katai je igrao za španski Alaveš, a potom se 2018. preselio u SAD, najpre u Čikago Fajr, a potom u LA Galaksi.

Stanković sutra proziva

Crvena zvezda sutra počinje pripreme za novu sezonu, a trener Dejan Stanković trebalo bi da ima sve igrače na raspolaganju od prvog dana (stranci nisu napuštali zemlju tokom odmora). Crveno-beli bi trebalo da prvi deo priprema obave na Divčibarima, a drugi u Vrnjačkoj banji. Nije isključeno da se plan u hodu promeni ukoliko neko od mesta predviđenih za put postane u međuvremenu žarište korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari