Saga o povratku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću juče je dobila novi, zanimljiv nastavak. Najviši funkcioner FSS završio je školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama (ako je ikada bio tamo), ali nije požurio u Beograd, kao što je nedeljama unazad najavljivao, već produžio u London.

Saga o povratku predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću juče je dobila novi, zanimljiv nastavak. Najviši funkcioner FSS završio je školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama (ako je ikada bio tamo), ali nije požurio u Beograd, kao što je nedeljama unazad najavljivao, već produžio u London. I to zbog povrede ramena, zadobijene pre više od tri nedelje na skijanju u Italiji, za koju na Terazijama 3 niko nije znao ili ju je iz nekih viših razloga sve vreme prećutkivao.
– Nisam hteo, a niko me nije ni pitao, da opterećujem javnost ovom pričom, iako od 5. februara nosim longetu i pijem tablete protiv bolova. Priklješten mi je nerv, a prijatelji koji su bili u blizini, rekli su mi da sam još dobro prošao, jer mi se čak i kaciga razbila. Ironija sudbine je da sam se povredio na dan kada je uhapšen Dragan Džajić – kaže Terzić, koji se sada (navodno) nalazi na specijalističkim pregledima u Velikoj Britaniji.

Sednica IO FSS na Kosovu?!

U FSS ne mogu sa sigurnošću da kažu kada će se vratiti čovek koji vodi fudbalsku organizaciju, ali zato znaju gde bi voleli da održe sledeću sednicu Izvršnog odbora. Zvezdan Terzić, v.d. predsednika Tomislav Karadžić i generalni sekretar FSS Zoran Laković pokrenuli su u jučerašnjim telefonskim konsultacijama inicijativu da naredno okupljanje fudbalske vlade Srbije bude u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega je, prenose iz kancelarije FSS, već kontaktiran FS Kosova i Metohije. Kao razlog za ovaj čin u FSS navode „želju da se aktivno uključe u opštu društvenu i državnu akciju podrške našim ljudima koji žive na prostoru Kosova i Metohije i da se svetu pokaže da je to neotuđivi deo Srbije“.

Sve i da je informacija tačna postavlja se pitanje zašto javnosti nije ranije najavljena mogućnost Terzićevog zaobilaženja srpske prestonice famoznog 27. februara, jer su javnost i mediji ovako samo dobili povod više za razvijanje teorija na temu stvarnih razloga njegovog sklanjanja iz Beograda, neposredno uoči serije afera u fudbalu, i stvarnog mesta boravka poslednjih mesec dana. Pogotovo, što ni on a ni njegovi saradnici iz Saveza, koji su nas do juče uveravali u siguran povratak predsednika FSS na datum koji je sam odredio, nisu ponudili novi termin kambeka jednog od najtraženijih ljudi u našoj zemlji. Zbog toga nam ostaje samo da nagađamo ko će predsedavati sednicom Izvršnog odbora FSS, zakazanom za 13. mart, Terzić ili njegov privremeni zamenik Tomislav Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari