Teška povreda Vildoze, pod upitnikom i Lesor 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Jedna utakmica – dve povrede, od čega je jedna ozbiljna.

Treneru Panatinaikosa Erginu Atamanu preseo je 58. rođendan. Njegov tim preskupo je platio ligaške bodove osvojene protiv Peristerija (90:75).

PAO će zbog povreda u naredno „duplo kolo“ Evrolige ući bez Luke Vildoze, a moguće i bez Matijasa Lesora.

Argentinac, koji je u Atinu stigao letos iz redova Crvene zvezde, osetio je oštar bol u kolenu posle nepunih pet minuta na terenu tokom kojih je ubacio dva poena, uz skok i ukradenu loptu. On je odšepao s terena i bio poslat direktno na magnentnu rezonancu, a prve prognoze ne donose optimizam – klub je objavio da se radi o rapturi meniskusa levog kolena!

Vildozu, po svemu sudeći, čeka dug oporavak.

„Zeleni“ će biti domaćini u oba meča naredne nedelje, prvo Anadolu Efesu (9. januar), a potom i Monaku (11. januar). Do tada će biti poznato i kakva je priroda povrede pojačanja koje je letos stiglo iz redova Partizana.

Malo nakon Vildoze, teren je vidno hramljući napustio i Matijas Lesor. Centar takođe se nije vraćao u igru, ali nije ni poslat na detaljnije analize u bolnicu, pa je pretpostavka da se radi o istegnuću mišića, piše Sport Klub.

Bilo kako bilo, ovaj paklen „praznični tempo“ (u kojem će evroligaši odigrati između šest i sedam utakmica u prvih 14 dana 2024. godine) polako sustiže košarkaše od krajnjeg Istoka do krajnjeg Zapada Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari