Težak poraz Partizana od Fejenorda 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

Fudbaleri Partizana doživeli su ubedljiv poraz na svom stadionu od Fejnorda sa 5:2 (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija i tako se već oprostili od plasmana u narednu rundu ovog takmičenja. Revanš meč igra se za sedam dana, a taj duel biće prilika da neki igrači crno-belih, pre svega oni mlađi, nauče nešto u duelu sa kvalitetnom ekipom iz Roterdama.

Domaći su dva puta dolazili u vođstvo golovima Natha u 13. i Jovića u 46. minutu, ali je tim iz Roterdama pogotcima Tornstre u 20. i 77, Desersa u 52, Gertruide u 64. i Sinistera u 71. minutu, iz trećeg pokušaja došao do prvog trijumfa na gostovanju u Srbiji.

Iako je doživela ubedljiv poraz, može se reći da ekipa Aleksandra Stanojevića imala puno sreće i da je rezultat mogao da bude i puno nepovoljniji po Partizan. Domaći su dva puta dolazili u vođstvo, ali je već u uvodnim trenucima utakmice bilo je jasno da je Fejnord najkvalitetnija ekipa koja je ove sezone gostovala u Humskoj.

Holanđani su pokazali da su fizički dominantniji, brži, tehnički obučeniji i taktički spremniji.

Na presing igru Partizana, koja u donosi prednost nad rivalima u Superligi Srbije, igrači Fejnorda su lako nalazili rešenja, lako prebacivali igru na polovinu protivnika, još lakše stvarali višak u trećini terena koja pripada Beograđanima i zatim stvarali veliki broj šansi iz kojih su postigli samo pet golova, a mogli su još najmanje toliko.

Ključni momenat utakmice bio je 13. minut kada je Bibras Natho postigao vodeći gol za crno-bele, ali se povredio u trenutku kada je majstorski smestio loptu u mrežu.

Njegov izlazak bio je nenaoknadiv gubitak za ekipu Aleksandra Stanojevića, naročito na sredini terena.

Niti je Jojić mogao da ga zameni u defanzivnim zadacima, a još manje Jović u napadačkim akcijama, pa je Zdjelar bio u nemogućoj misiji da se sam suprotstavi igračima protivnika na sredini terena.

Nešto bolju partiju u domaćem timu prikazali su mladi napadač Marko Milovanović i golman Aleksandar Popović, koji je spasio svoj tim od ubedljivijeh poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari