Težak trenutak za Crvenu zvezdu, u presudne evroligaške bitke bez Nemanje Nedovića 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Nedović moraće na višenedeljnu pauzu zbog povrede u Milanu.

Trijumfalno su se crveno-beli vratili iz Milana, međutim, utisak im je pokvarila povreda koju je Nemanja Nedović doživeo pred kraj prve četvrtine.

Sjajno je reprezentativac Srbije započeo utakmicu, u kratkom roku ubacio osam poena, međutim posle jednog prodora i kontakta sa Kajlom Hajnsom osetio je bol u predelu rebara zbog kojeg više nije mogao da se vrati u igru.

Nažalost, kasnijom analizom utvrđeno je da je Nedović povredio trbušni zid zbog čega će morati da pauzira u narednih mesec dana, tačnije u periodu kada će crveno-beli voditi presudne bitke u Evroligi.

– Crvena zvezda obaveštava javnost da je prvotimac Nemanja Nedović doživeo parcijalnu rupturu kosog mišića trbušnog zida zbog koje će naš igrač odsustvovati četiri nedelje sa parketa. Miloš Teodosić tokom utakmice u Milanu blago je istegao zadnju ložu, na sreću, u pitanju je povreda lakše prirode, pa će se Miloš brzo vratiti u trenažni proces i na teren – navedneo je u saopštenju Crvene zvezde.

Nedović je stradao u duelu sa Kaji Hajnsom, baš kao i Majk Tobi.

– Tobi je doživeo nezgodan pad na leđa, tokom popodneva obaviće pregled magnetnom rezonancom, o čijem ishodu će klub blagovremeno informisati javnost.

U Zvezdi bi možda mogli da se porazmisle o povratku na tržište igrača, posebno jer se pre Nedovića povredio i Nikola Topić na večitom derbiju.

Zbog problema sa kolenom, 18-godišnji plejmejker nalazi se na višenedeljnoj pauzi.,

Bez njega i Nedovića spoljna linija Zvezde osetno je oslabljena a rotacija evidentno skraćena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari